Και 60.000 κρούσματα “βλέπει” ο Καθηγητής Σαρηγιάννης – “Τα σχολεία αν ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα θα ήταν θετικό”

Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή LiveNews του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Screenshot_672
Στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή LiveNews του Mega με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, και εκτίμησε ότι δεν είναι απίθανο το σενάριο να φτάσουμε ακόμη και τις 60.000 κρουσμάτων μέσα στην επόμενη εβδομάδα!

“Τα μέτρα θα αρχίσουν να δίνουν αποτέλεσμα μετά από μία εβδομάδα. Τότε θα δούμε μια επιβράδυνση της ξέφρενης πορείας της Omicron”, σημείωσε, προβλέποντας ότι τις πρώτες μέρες του 2022 θα δούμε νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων. “Μπορεί να δούμε να ανεβαίνουν κι άλλο τα κρούσματα. Με την τάση που έχουμε τώρα μπορεί να φτάσουμε και τις 60.000. Αν γίνει αυτό, από τις 22-23 Ιανουαρίου θα δούμε και αποκλιμάκωση. Το πρόβλημα σε αυτό θα είναι η επιβάρυνση του ΕΣΥ. Παρά την ηπιότητα της νόσησης από την Omicron, όταν οι αριθμοί είναι τόσο μεγάλοι, ένα μικρό ποσοστό θα χρειαστεί και νοσηλεία”, υπογράμμισε. Κατά τον κ. Σαρηγιάννη “προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας του 2022 είναι πολύ λογικό να δούμε 60.000 κρούσματα. Ο αριθμός αναπαραγωγής χθες ήταν 1,6. Αν πάμε στα 28.000 κρούσματα, αυτό θα ανεβεί πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι δύο θετικοί κολλούν τρεις”.

Τέλος, ερωτηθείς για τα σχολεία ο Καθηγητής εκτίμησε ότι “αν ανοίξουν μια εβδομάδα αργότερα θα ήταν θετικό γιατί θα αποφευχθεί να συμπέσει (σ.σ. η επανέναρξή τους) με την κορύφωση του έξαρσης των μολύνσεων”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood