Μετά την επιβεβαίωση της εφιαλτικής πρόβλεψης των επιστημόνων για εκτόξευση των μολύνσεων του κορωνοϊού Covid-19 με τα 21.657 κρούσματα που ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, η κυβέρνηση αναθεωρεί άρον-άρον τον χρόνο εφαρμογής των μέτρων που ανακοίνωσε μόλις…χθες για τις 3 Ιανουαρίου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για να εισπράξει τη σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα μέτρα θεωρείται σχεδόν βέβαιο οτι θα τεθούν σε ισχύ πριν την Πρωτοχρονιά, με πιθανότερη ημερομηνία την Πέμπτη 29/12, ενώ πιθανότατα να προστεθούν και αυστηρότεροι περιορισμοί, όπως το κλείσιμο της εστίασης στις 10 το βράδυ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στις 9:30 αύριο το πρωί θα υπάρξει σύσκεψη Μητσοτάκη-Τσιόδρα, στις 12 θα συνεδριάσει η υγειονομική επιτροπή, και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις που θα ληφθούν.

“Προχθές στη σύσκεψη που είχαμε εκτιμήσαμε ότι βάσει των συνθηκών και των κρουσμάτων, αλλά και της πίεσης στο σύστημα, θα έπρεπε να πάμε στις 3 Ιανουαρίου. Δεδομένου ότι τώρα έχουμε μια αύξηση των κρουσμάτων που την περιμέναμε αλλά όχι τόσο άμεσα, θα γίνει μια σύσκεψη της επιτροπής αύριο ώστε τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί αν χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα”, δήλωσε στο Mega ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, και πρόσθεσε: “Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση. Στην εστίαση, στη διασκέδαση, στα γήπεδα, για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού, στον τρόπο και στο μέτρο που μπορούμε”. Υπογράμμισε, δε, πως “με τη στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρσι”.