Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της επέλασης της μετάλλαξης “Omicron” που ανακοίνωσε το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και τα οποία θα τεθούν σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου 2022.

“Με ρεκόρ κρουσμάτων, η κυβέρνηση σήμερα ανακοίνωσε μέτρα για…τις 3 Ιανουαρίου!”, σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, εκτιμώντας μάλιστα ευλόγως πως “κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τελικά στις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσουν αυτά, και όχι νέα μέτρα”.

Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για τη μη λήψη των μέτρων που πρότεινε και ζήτησε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Ανδρέας Ξανθός.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.:​

“Πριν από μια εβδομάδα, στη συζήτηση στη Βουλή για την τραγική διαχείριση του 4ου κύματος, η κυβέρνηση μέσω του κ. Γεραπετρίτη αναρωτιόταν ποιος είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα υπάρξει νέο κύμα και αν έχει στοιχεία για αυτά που λέει.

Ανίκανοι για τις ανάγκες της χώρας, τρέχουν σταθερά πίσω από τις εξελίξεις.

Με ρεκόρ κρουσμάτων, η κυβέρνηση τώρα ανακοίνωσε μέτρα για…τις 3 Ιανουαρίου!

Και πάλι συστάσεις και ατομική ευθύνη, κουβέντα όμως για:

  • αξιόπιστη ιχνηλάτηση με μαζικά και δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό,
  • περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μεταφοράς,
  • αλλαγή πρωτοκόλλων στα σχολεία,
  • ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει,
  • επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Ακόμα και το μέτρο της τηλε-εργασίας ανακοινώθηκε θολό, χωρίς διευκρινίσεις, και καθυστερημένα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγνόησε και αγνοεί, τόσο τους επιστήμονες όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που καιρό τώρα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα.

Συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη κατάσταση στην Υγεία, στην οικονομία, στο εισόδημα.

Λόγω του αδιεξόδου, δε, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τελικά στις 3 Ιανουαρίου θα ισχύσουν αυτά, και όχι νέα μέτρα“.​