Ξανθός για “Omicron”: “Μέτρα τώρα, όχι…κατόπιν εορτών!”

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση να σημάνει "υψηλό επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού στη χώρα και όχι εφησυχασμού στην κοινωνία", και ζητά μεταξύ άλλων "άμεση λήψη περιοριστικών μέτρων και σχέδιο έκτακτης ανάγκης με επίταξη ιδιωτικών κλινικών και αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων".
ΞΑΝΘΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξή του στον RealFm και στους δημοσιογράφους Σεραφείμ Κοτρώτσο και Πάνο Αμυρά, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός εγκάλεσε την κυβέρνηση για “ανεύθυνα και επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία αντανακλαστικά μπροστά στη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron”.

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι “τα μέτρα δραστικής μείωσης του κοινωνικού συγχρωτισμού σε χώρους διασκέδασης, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, εργασία, μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία, κ.λ.π. έπρεπε να ληφθούν εδώ και καιρό και όχι…κατόπιν εορτών!”.

Όπως υπογράμμισε, “η τραγική υποτίμηση της σοβαρότητας της κατάστασης και των προβλέψεων των ειδικών, η εμμονή στην αντιεπιστημονική γραμμή της «πανδημίας ανεμβολίαστων», και κυρίως, η παντελής έλλειψη προετοιμασίας και ενίσχυσης του ΕΣΥ, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε μη διαχειρίσιμη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης και σε ολοσχερή κατάρρευση των δημόσιων δομών υγείας”. 

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως “αυτά που χρειάζονται επειγόντως, είναι:

  1. Υψηλό επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού στη χώρα, σήμα εγρήγορσης και όχι εφησυχασμού στην κοινωνία.

2. Άμεση λήψη περιοριστικών μέτρων και αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

3. Επιτάχυνση των εμβολιασμών και ειδικά της 3ης δόσης.

4. Καλή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων με δωρεάν τεστ για όλους.

5. Έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας και όχι υποτίμηση των συμπτωμάτων.

6. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του ΕΣΥ / Επίταξη ιδιωτικών κλινικών και αξιοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων.

7. Αξιοποίηση των νέων θεραπευτικών σχημάτων (μονοκλωνικά αντισώματα, νέα αντιϊκά φάρμακα, κ.λπ.), τα οποία έχουν προφανώς επικουρικό ρόλο, δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με τα εμβόλια, και πρέπει να αποτελούν στοιχείο μιας  συνολικής  υγειονομικής στρατηγικής  που δίνει έμφαση στον εμβολιασμό, στα Μέτρα Δημόσιας Υγείας και στην ενδυνάμωση του ΕΣΥ. Ειδικά για τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να πάρουμε υπ’ όψη μας ότι σύμφωνα με όλες τις μελέτες δεν είναι δραστικά έναντι της μετάλλαξης Omicron”. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood