Αντ. Γραβάνης: “Δύο χρόνια διοίκησης κ. Γκαράνη, δύο φορές αύξηση των δημοτικών τελών”

"Οι δημότες "πληρώνουν" την ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής".
ΓΡΑΒΑΝΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ (1)

“Δύο χρόνια διοίκησης κ. Γκαράνη, δύο φορές αύξηση των δημοτικών τελών”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής, “Σύμπραξη Προοπτικής”, και προσθέτει: “Οι δημότες “πληρώνουν” την ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής”.

“Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής συζητήθηκε και το θέμα της αναπροσαρμογής ή μη συντελεστών των ισχυόντων δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2022. Στο πλαίσιο αυτής, ο κ. Δήμαρχος πρότεινε την αύξηση των τελών, την οποία υπερψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της παράταξης του. Θυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη αύξηση που αποφασίζεται εντός των δύο και πλέον ετών διοίκησης του κ. Γκαράνη και αφορά την ανταποδοτικότητα σε δύο τομείς, καθαριότητα και οδοφωτισμό, που η διοίκηση αποδεδειγμένα έχει αποτύχει πλήρως. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το θεσμικό πλαίσιο για τα ανταποδοτικά τέλη, καταδικάζουμε όμως την ανεπάρκεια και ανικανότητα της δημοτικής αρχής να σχεδιάσει και εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μείωσης δαπανών και εξοικονόμησης πόρων τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να μην αναγκάζονται οι δημότες να πληρώνουν συνεχόμενες αυξήσεις”, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης Αντώνης Γραβάνης τονίζει: “Η αύξηση αυτή, που συνολικά ανέρχεται σε 23,6% από το 2019, έρχεται σε μία ιδιαίτερα επιβαρυμένη οικονομικά εποχή και θα μπορούσε να αποφευχθεί. Επανειλημμένα έχουμε προτείνει στην διοίκηση την υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων, όπως φωτιστικά LED και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που αν εισακούονταν, θα είχε μειωθεί το κόστος εγκαίρως ( το κόστος του ρεύματος για τον οδοφωτισμό το 2021  είναι περίπου 1.150.000 ευρώ). Δεν μπορούμε επίσης να αντιληφθούμε τις κατά τα άλλα «πολυδιαφημιζόμενες» κινήσεις της διοίκησης Γκαράνη για την εξοικονόμηση πόρων δια μέσου της ανανέωσης του στόλου για την καθαριότητα της πόλης και των οικισμών της, την ώρα που η πραγματικότητα τον διαψεύδει κατηγορηματικά, αφού τα τελευταία χρόνια αυξήθηκαν οι συγκεκριμένες δαπάνες. Και δια του λόγου το αληθές, οι αριθμοί:

  • Το 2018 οι δαπάνες του Δήμου για την συντήρηση και ανταλλακτικά των μηχανημάτων και οχημάτων άγγιξε τις 172.730 ευρώ.
  • Το 2021 αυξήθηκαν οι δαπάνες στις 184.110 ευρώ.

Τα συμπεράσματα επομένως που προκύπτουν είναι τα εξής:

-οι συνεχόμενες αυξήσεις των τελών καθαριότητας και οδοφωτισμού (από 1,48 το τ.μ το 2019 σε 1,83 το 2022) οφείλονται στην ανεπάρκεια της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής να μειώσει τις δαπάνες με υποδομές και εξοπλισμό εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων,

-σε περίπτωση επιπλέον ανατιμήσεων στην ενέργεια και τα καύσιμα, ο Δήμαρχος θα ζητήσει πάλι από τους Δημότες να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν την ανικανότητα της διοίκησης του Δήμου,

-σε δύο χρόνια διοίκησης ο Δήμαρχος αύξησε τα τέλη δύο φορές, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι η ανταποδοτικότητα. Η πόλη και οι οικισμοί είναι βρώμικοι και σκοτεινοί, και η δημοτική αρχή απαιτεί από τον δημότη να πληρώσει αύξηση 23,6% στα τέλη σε δύο χρόνια.

Για τους λόγους αυτούς, δεν ψηφίσαμε την αύξηση των τελών, καθώς αρνούμαστε να «ξεπλένουμε» την ανικανότητα και απραξία του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood