Η προτομή του Στίλπωνα Κυριακίδη, του Κομοτηναίου επιστήμονα που τίμησε με τις μελέτες και τις έρευνές του αλλά και με τη συνολική πνευματική του προσφορά τη γενέτειρά του για περισσότερα από πενήντα χρόνια, κοσμεί τον χώρο έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.

Όμως τα τελευταία χρόνια είχε υποστεί βανδαλισμό από αγνώστους, με αποτέλεσμα τμήμα του να έχει καταστραφεί. Η επιδιόρθωση ήταν μια εργασία που δεν θα μπορούσε να συντελεστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, καθώς ένα άγαλμα είναι πρωτίστως έργο τέχνης και συνεπώς απαιτούσε ανάλογη συνδρομή.

Έτσι, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, προκειμένου να αποκατασταθεί αισθητικά η ζημιά, αλλά και η απόδοση τιμής μέσω της ακέραιας προτομής στον εξέχοντα Κομοτηναίο, απηύθυνε κάλεσμα στον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» μέσω του Προέδρου του Άρη Ασσαριωτάκη. Ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε άμεσα και ανέλαβε την καλλιτεχνική εργασία. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Γεωργίου εκ μέρους του συλλόγου επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την αποκατάσταση της προτομής.

Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2021, ο σύλλογος παρέδωσε το επιδιορθωμένο άγαλμα στον Δήμαρχο Κομοτηνής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για “όλη αυτή την πολύτιμη  συμβολή στην ιστορική μνήμη του τόπου”, του απένειμε αναμνηστική τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου Κομοτηνής.

Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς