Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς

Ο Δήμος Κομοτηνής ζήτησε τη συνδρομή του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης "Αθηνίων".
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΣΤΙΛΠΩΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ

Η προτομή του Στίλπωνα Κυριακίδη, του Κομοτηναίου επιστήμονα που τίμησε με τις μελέτες και τις έρευνές του αλλά και με τη συνολική πνευματική του προσφορά τη γενέτειρά του για περισσότερα από πενήντα χρόνια, κοσμεί τον χώρο έναντι του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.

Όμως τα τελευταία χρόνια είχε υποστεί βανδαλισμό από αγνώστους, με αποτέλεσμα τμήμα του να έχει καταστραφεί. Η επιδιόρθωση ήταν μια εργασία που δεν θα μπορούσε να συντελεστεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, καθώς ένα άγαλμα είναι πρωτίστως έργο τέχνης και συνεπώς απαιτούσε ανάλογη συνδρομή.

Έτσι, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, προκειμένου να αποκατασταθεί αισθητικά η ζημιά, αλλά και η απόδοση τιμής μέσω της ακέραιας προτομής στον εξέχοντα Κομοτηναίο, απηύθυνε κάλεσμα στον Σύλλογο Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» μέσω του Προέδρου του Άρη Ασσαριωτάκη. Ο Σύλλογος ανταποκρίθηκε άμεσα και ανέλαβε την καλλιτεχνική εργασία. Συγκεκριμένα, ο Άγγελος Γεωργίου εκ μέρους του συλλόγου επιμελήθηκε καλλιτεχνικά την αποκατάσταση της προτομής.

Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου 2021, ο σύλλογος παρέδωσε το επιδιορθωμένο άγαλμα στον Δήμαρχο Κομοτηνής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για “όλη αυτή την πολύτιμη  συμβολή στην ιστορική μνήμη του τόπου”, του απένειμε αναμνηστική τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου Κομοτηνής.

Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς Κομοτηνή: Αποκαταστάθηκε η προτομή του Στίλπωνος Κυριακίδη που είχε υποστεί βανδαλισμούς

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood