Την τσάκωσαν επ’ αυτοφώρω να τσεπώνει τα δώρα Χριστουγέννων των υπαλλήλων της!

Ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης.
euro-xrimata-atm

Ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στη Δράμα, αφού κατέβαλε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπαλλήλων της τα προβλεπόμενα από τον νόμο δώρα Χριστουγέννων, ώστε να φαίνεται νόμιμη, εν συνεχεία απαίτησε οι ίδιοι να κάνουν ανάληψη των ποσών και να της επιστρέψουν στα χέρια!

Η επιχειρηματίας και ο υπεύθυνος του καταστήματός της συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω έξω από τραπεζικό κατάστημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Το γεγονός γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ:

Όταν τα στόματα ανοίγουν, όταν εγκαταλείπεται ο φόβος και αναζητείται βοήθεια, τότε η αυθαιρεσία τιμωρείται. Αυτό το μήνυμα έδωσαν σήμερα  εργαζόμενοι στη Δράμα, όταν τους ζητήθηκε παρανόμως από τον εργοδότη τους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας, ενημέρωσαν την Aσφάλεια ότι η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης εστίασης στην οποία εργάζονται, αφού τους κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης ώστε να φαίνεται νόμιμη, ζήτησε να γίνει ανάληψη και να επιστραφούν στα χέρια της τα χρήματα. Σύμφωνα με τις οδηγίες της αστυνομίας τα χρήματα προσημειώθηκαν, και όταν παραδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, τότε εκείνη και ο υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η μοναδική και οι καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών για τις οποίες ενημερώνονται τα συνδικάτα, φτάνουν πάντα στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η ΓΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους εργαζόμενους, έχει θέσει στη διάθεσή τους το Κέντρο Ενημέρωσης Εργαζομένων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ), στο οποίο μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους ώστε να αποτραπούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες, και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους, και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood