Να προετοιμαστούν για εξ αποστάσεως εκπαίδευση, “εφόσον οι υγειονομικές ή καιρικές συνθήκες την επιβάλλουν”, καλεί τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης η οικεία Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων, διευκρινίζοντας πάντως πως η εν λόγω προετοιμασία “ενδείκνυται μόνο για λόγους ετοιμότητας των σχολικών μονάδων πιθανής επιδείνωσης δυσμενών καιρικών συνθηκών και όχι από έγγραφη ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ” (sic).

Σε ετοιμότητα η Α΄βάθμια Εκπ/ση Ροδόπης για εξ αποστάσεως μαθήματαΤην εξέλιξη γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”, Στέφανος Μακρυγιάννης, καταθέτοντας παράλληλα και την απάντησή του:
“Μάλιστα! Δύο μέρες πριν κλείσουμε για γιορτές, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης μας καλεί να προετοιμαστούμε για έναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης!
Μπας και αύξησαν τις ταχύτητες του διαδικτύου στα σχολεία;
Μήπως αγοράστηκε εξοπλισμός ώστε να μπορούν όλοι/ες να εργαστούν από τις τάξεις;
ΟΧΙ φυσικά! Αναμένεται για άλλη μια φορά, τα συνήθη υποζύγια που έχουν φιλότιμο, να χρησιμοποιήσουν με δικό τους κόστος, προσωπικό χώρο, λογισμικό, υλικό, ρεύμα και θέρμανση.
Πρώτη απάντηση: κανένας/καμιά εξ αποστάσεως από το σπίτι του/της. Όλοι/ες στα σχολεία μας και μόνο από εκεί!
Η συζήτηση για το ότι ετοιμάζονται ξανά για εξ αποστάσεως εκπαίδευση που αποδείχθηκε καταστροφική συναισθηματικά, κοινωνικά και γνωστικά για τα παιδιά, που αναπαράγει και εντείνει ταξικές ανισότητες, είναι φυσικά και παραδοχή πως δεν έχουν ληφθεί τα μέτρα εκείνα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων – αυτά που κατ’ επανάληψη ζητάμε εδώ και δύο χρόνια: Μείωση μαθητών, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, νοσηλευτές/τριες στα σχολεία, ενίσχυση πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Αλλά τι περιμένεις από κυβερνώντες που αξιολογούν ως μη αναγκαία ακόμα και την πλήρη στελέχωση του ελλιπούς αριθμού ΜΕΘ…!”.