Από ένα λεωφορείο 15 θέσεων με επιπλέον 2 θέσεις για αμαξίδια ΑμεΑ, θα αποκτήσουν το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο Κομοτηνής και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Κομοτηνής, μετά από την απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου να εγκρίνει το αίτημα του Δήμου Κομοτηνής και να εντάξει στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας την προμήθειά τους, προϋπολογισμού 358.235 €.
Μέσω της ίδια προμήθειας μάλιστα το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο/Νηπιαγωγείο θα αποκτήσει και εξοπλισμό φυσικοθεραπείας, ψυχοκινητικής αγωγής, και αθλοπαιδιών.
Εν όψει της εξέλιξης ο κ. Μέτιος και ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης επισκέφθηκαν το Ειδικό Σχολείο και ενημερώθηκαν για τις ανάγκες που αντιμετωπίζει, από τη Διευθύντρια του σχολείου Θεοδώρα Τζελέπη.