Η ΚΝΕ Ροδόπης στο πλευρό των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: “Πάρτε πίσω το αντιαθλητικό νομοσχέδιο!”

Η ΚΝΕ Ροδόπης στο πλευρό των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: "Πάρτε πίσω το αντιαθλητικό νομοσχέδιο!"
IMG-46d0f01305a19a928cba6226adc5da05-V

Η Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης της ΚΝΕ συμμετείχε σε κινητοποίηση φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα που δίνουν φοιτητές των Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) σε όλη τη χώρα αλλά και στην Κομοτηνή, έχοντας στο πλευρό τους καθηγητές, άλλους φορείς του αθλητισμού αλλά και εργατικά σωματεία, ενάντια στο “αντιαθλητικό” όπως το χαρακτηρίζουν νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

“Οι φοιτητές έχουν μεγάλη δύναμη στα χέρια τους όταν είναι ενωμένοι, μέσα απ’ τους συλλόγους τους απέναντι στις κυβερνήσεις, οι οποίες αν και αλλάζουν το αντιλαϊκό τους έργο μένει και μάλιστα η μία χτίζει πάνω στο «έργο» της προηγούμενης, με άλλο ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα να αποτελεί και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο!”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση καθώς και οτι: “Καμία λύση δεν θα δοθεί απ’ τα πάνω, με τη λογική της ανάθεσης σε κάποιους «σωτήρες», αν δεν δυναμώσει η πάλη και ο συντονισμός με τις υπόλοιπες ΣΕΦΑΑ πανελλαδικά!

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που έδωσε προς διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ πριν έναν μήνα περίπου, έρχεται να συμπληρώσει τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και να δώσει συντριπτικό χτύπημα στην αξία των πανεπιστημιακών πτυχίων και στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού κατήργησε πρόσφατα τον θεσμό των Προγραμμάτων “Άθλησης για Όλους” που λειτουργούσαν στους Δήμους, στερώντας το δικαίωμα στη δωρεάν άθληση σε χιλιάδες παιδιά, νέους, κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες, αφού έστειλε στο δρόμο εργαζόμενους πτυχιούχους φυσικής αγωγής, που απασχολούνταν σε αυτά επί πολλές δεκαετίες, έρχεται τώρα να δώσει με νόμο το δικαίωμα σε ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις να διοργανώνουν προγράμματα αθλητισμού αναψυχής και άθλησης “για όλους”, προφανώς για όσους το αντέχει η τσέπη τους.

Η ΚΝΕ Ροδόπης στο πλευρό των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: "Πάρτε πίσω το αντιαθλητικό νομοσχέδιο!"Το νομοσχέδιο, εξελίσσοντας τον ορισμό της επαγγελματικής ιδιότητας του “εκπαιδευτή”, που προβλεπόταν και στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2018, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι για το κράτος το πτυχίο Πανεπιστήμιου αντιμετωπίζεται ως κουρελόχαρτο. Με το άρθρα 20 και 21 για τους “Εκπαιδευτές” θεσπίζεται ένας επαγγελματίας «πασπαρτού», για όλους του αθλούμενους και για όλα τα αθλήματα, αρκεί να έχει λάβει πιστοποίηση ιδιωτικών σχολών, η λειτουργία των οποίων στον χώρο της άσκησης και του αθλητισμού αφήνεται ανεξέλεγκτη, ανεξαρτήτως επιστημονικής και παιδαγωγικής επάρκειας.

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι για να γίνει κάποιος “εκπαιδευτής” χρειάζεται “πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών αναγνωρισμένης σχολής της ημεδαπής ή σχολής” (συνειδητά αποφεύγεται η ρητή αναφορά σε πτυχίο ΑΕΙ) και ταυτόχρονα ο τίτλος σπουδών να συνοδεύεται από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας. Με λίγα λόγια το πτυχίο ΑΕΙ δεν έχει καμία αξία, αν δε συνοδεύεται και από την πιστοποίηση του εκάστοτε αθλητικού φορέα, για την οποία οι πτυχιούχοι των Σχολών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση υπονομεύει τόσο τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση όσο και τη δημόσια υγεία. Παραβλέπει ότι η άσκηση διαταράσσει έντονα τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και αν δεν γίνει στοχευμένα και με βάση τις καθιερωμένες επιστημονικές αρχές, αντί να βελτιώσει την υγεία ή την απόδοση, μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη σωματική, ψυχική και κοινωνική υγεία.

Η ΚΝΕ Ροδόπης στο πλευρό των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής: "Πάρτε πίσω το αντιαθλητικό νομοσχέδιο!"Είναι ξεκάθαρο ότι οι μόνοι κερδισμένοι από όλα αυτά είναι οι ιδιωτικές σχολές, τα Ιδιωτικά ΙΕΚ, οι διάφοροι ιδιωτικοί φορείς, που με το “αζημίωτο” θα παρέχουν πιστοποιήσεις αθλητικών σπουδών, αλλά και οι επιχειρήσεις που προσδοκούν σε ένα πάμφθηνο και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.

Ο κόσμος του αθλητισμού πρέπει να αντιδράσει και να απαιτήσει εδώ και τώρα την απόσυρση του νομοσχεδίου:

  • Να στηριχτούν από την κυβέρνηση και όχι να καταργηθούν τα δημόσια προγράμματα άθλησης.
  • Να στηριχτούν οι πανεπιστημιακές Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σύγχρονες υποδομές και διδακτικό προσωπικό.
  • Να αποτελεί το πανεπιστημιακό πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, χωρίς άλλες πιστοποιήσεις και εμπόδια”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood