Ιδεολογικοπολιτική υπεράσπιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022 από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη

"Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, γιατί όλους τους νοιαζόμαστε, επειδή είναι στο DNA μας μια γνήσια Λαϊκή Παράταξη, όπως ακριβώς τη θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, κι αυτό δεν μπορεί πλέον κανένας, ούτε να το αμφισβητήσει, ούτε να το αλλάξει.
Screenshot_575

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός του 2022. «Ναι» είπαν οι 157 βουλευτές της ΝΔ και ο διαγραφείς Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Ο βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης υπερασπίστηκε τον προϋπολογισμό με μια ιδεολογικοπολιτική ομιλία: 

“Ο προϋπολογισμός που σήμερα ψηφίζουμε είναι εθνικά κρίσιμος διότι αποτελεί εργαλείο εξόδου από μια πολυδιάστατη δοκιμασία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που πήρε τη λαϊκή εντολή.

Η δοκιμασία αυτή κατέστη πρωτόγνωρα περίπλοκη διότι εκδηλώθηκε παράλληλα και συνδυαστικά σε τέσσερα πεδία: στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή, στην ενεργειακή αυτάρκεια και την κλιματική αλλαγή, στην υγεία και το κοινωνικό κράτος, και τέλος στην εθνική ασφάλεια και την άμυνα.

  • Στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας η Κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί την αποκατάσταση των συνεπειών της μεγαλύτερης μεταπολεμικά κρίσης που βίωσε όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά κυρίως η Ελλάδα, και φυσικά όλη η Ευρώπη. Κληθήκαμε να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές αδικίες που δημιούργησε το μνημονιακό σοκ, να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή, να θωρακίσουμε εκ νέου ιστορικά κοινωνικά δικαιώματα του ανθρώπου, και να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες ανάκαμψης για όλους τους Έλληνες, αλλάζοντας παράλληλα τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας που είχε στιγματιστεί άδικα και απαράδεκτα με ευθύνη εκτός των άλλων, και κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων που αποκαλούσαν «την οικονομία της Ελλάδας ναυάγιο» και τον λαό της Ελλάδας «διεφθαρμένο».
  • Στο πεδίο της ενεργειακής ασφάλειας βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια κλιμακούμενη ενεργειακή κρίση που δεν συνδέεται μόνο με διεθνείς γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων, αλλά και με τη ραγδαία κλιματική αλλαγή που πολλαπλασίασε τις φυσικές καταστροφές δημιουργώντας οξυμένα αντανακλαστικά αντιμετώπισης στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Αυτό δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το λαϊκό εισόδημα από το υψηλό κόστος της ενέργειας, χωρίς να σταματούμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τη στροφή στην εναλλακτική ενέργεια ή τη Διπλωματία των Αγωγών που πρωτοξεκίνησε η παράταξη μας, με ρίσκο και κόστος που πλήρωσε μεν ακριβά η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, ωφέλησε όμως την Ελλάδα τοποθετώντας την οριστικά στο διεθνή ενεργειακό Χάρτη ως Ενεργειακό Κόμβο και Εγγυητή της Ενεργειακής Ασφάλειας της Ε.Ε.
  • Στο πεδίο της υγειονομικής κρίσης η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, τολμηρά και υπεύθυνα, προτάσσοντας την Αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις. Μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία, για να θωρακίσει το σύστημα δημόσιας υγείας, καλύπτοντας αδυναμίες και διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις κυβερνήσεων του παρελθόντος. Δεν ενέδωσε στο λαϊκισμό και δεν κατρακύλησε σε άγονες ψηφοθηρικές αντιπαραθέσεις που προτίμησαν κάποιοι από την αντιπολίτευση, επενδύοντας απαράδεκτα στον ανθρώπινο πόνο που γέννησε η απώλεια πολλών ανθρωπίνων ψυχών. Παράλληλα ο μέχρι τώρα χειρισμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, κράτησε δεξιοτεχνικά την ισορροπία, θωρακίζοντας με απόλυτο τρόπο το συνταγματικό πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τη θραύση. Η μάχη αυτή συνεχίζεται ακόμη πιο έντονα, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε διεθνή πρωταγωνιστή ανθρωπιάς και αποτελεσματικότητας.
  • Τέλος στο πεδίο της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας η Ελλάδα απέδειξε ότι ξέρει, θέλει και μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της ΕΕ από την απειλή ενός υβριδικού πολέμου που επιδιώκει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, χωρίς να κάνει όμως την παραμικρή έκπτωση στην προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Υπερασπιζόμαστε σθεναρά το διεθνές δίκαιο προστατεύοντας μέσα από αυτή μας την επιλογή τα εθνικά μας δίκαια και συμφέροντα. Η εξωτερική μας πολιτική συνδυασμένη με τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων δεν ετεροπροσδιορίζεται. Κεφαλαιοποιεί τη συμμαχική συνέπεια της Ελλάδας σε σχέση με τον τουρκικό αναθεωρητισμό και ενισχύει τη διαπραγματευτική δύναμη της Πατρίδας. Επιμένουμε σε έναν έμπρακτο πατριωτισμό, που απομονώνει το μεγαλόστομο απειλητικό εθνολαϊκισμό της ακραίας δεξιάς και τον επικίνδυνο διεθνισμό της αφελούς Αριστεράς.

Ιδεολογικοπολιτική υπεράσπιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2022 από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Ο προϋπολογισμός που συζητούμε επιμένει στους άξονες που περιέγραψα, χωρίς να υποχωρεί παράλληλα στην επιδίωξη των έξυπνων μεταρρυθμίσεων και της ποιοτικής ανάπτυξης μια πραγματικής και όχι μιας εικονικής οικονομίας.

Δεν προσχωρεί σε αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες λογικές αυτορρύθμισης της αγοράς που δημιουργούν αδικίες, ούτε φυσικά στα χρεοκοπημένα κρατικοπαρεμβατικά μοντέλα της Αριστεράς.

Αναγνωρίζει την ιστορική δικαίωση της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς.

Δικαιώνει το ρυθμιστικό και κοινωνικό ρόλο του κράτους.

Εμπιστεύεται την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Επενδύει στην καινοτομία.

Αποδέχεται το κέρδος και τη φιλοδοξία ως υγιή κίνητρα δημιουργίας των Ελλήνων, αρκεί να διέρχονται μέσα από το δημόσιο, το κοινωνικό και το εθνικό συμφέρον.

Η πολιτική μας επαναφέρει στο προσκήνιο τον αξιακό κώδικα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, δικαιώνοντας την ιστορική ταυτότητα αυτής της παράταξης.

Ταυτίζει το λαό με το έθνος και καταδεικνύει σαφέστατα την αναποτελεσματικότητα και την ανεπαρκή θεωρητικολογία της Ελληνικής Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, όσα ονόματα ή πρόσωπα κι αν αλλάξουν.

Τίποτε δεν τελείωσε ακόμα.

Ο αγώνας μας είναι δύσκολος και συνεχής. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι η στρατηγική που ακολουθεί η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα δικαιωθεί, διότι η Νέα Δημοκρατία δεν διαχωρίζει τους Έλληνες σε οπαδούς και αντιπάλους, όπως κάνουν άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε προοδευτικούς και συντηρητικούς, σε δεξιούς και αριστερούς.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, γιατί όλους τους νοιαζόμαστε, επειδή είναι στο DNA μας μια γνήσια Λαϊκή Παράταξη, όπως ακριβώς τη θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κι αυτό δεν μπορεί πλέον κανένας, ούτε να το αμφισβητήσει, ούτε να το αλλάξει.

Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε τον προϋπολογισμό αυτόν, ως γέφυρα μετάβασης σε μια καλύτερη πραγματικότητα για την Ελλάδα και για τους Έλληνες”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood