Όπως είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το οποίο εξαιρείται η Κομοτηνή από το μέτρο της έναρξης λειτουργίας του λιανεμπορίου στις 10 το πρωί.

Ο κ. Γραβάνης εξφράζει ευχαριστίες προς τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλο “για την ανταπόκριση του στο δίκαιο αίτημα των επιχειρήσεων της πόλης μας”.
Έπειτα από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης στις 6 Δεκεμβρίου 2021 σχετικά με την αλλαγή της ώρας έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων λιανεμπορίου στις 10 π.μ., ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής είχε δημοσιοποιήσει τη διαμαρτυρία του διερμηνεύοντας τη δυσαρέσκεια των μελών του και “την αναστάτωση της τοπικής αγοράς για την αναποτελεσματικότητα του μέτρου στην πόλη της Κομοτηνής”. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής, η αλλαγή αυτή δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα συνωστισμού στην πόλη, καθώς πολλοί καταναλωτές επισκέπτονται την αγορά τις πρωινές ώρες συνδυάζοντας τις αγορές τους με τις συναλλαγές τους στις υπόλοιπες υπηρεσίες. Η μη λειτουργικότητα εφαρμογής του μέτρου αυτού στην περιοχή, έγκειται στο γεγονός ότι λόγω των τοπικών συνθηκών, το ωράριο της αγοράς έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε το σύνολο των καταστημάτων να κλείνουν κατά τις μεσημεριανές ώρες και να ανοίγουν πάλι το απόγευμα”.
Ακολούθως ο κ. Γραβάνης προέβη σε επικοινωνία με τον κ. Αναγνωστόπουλο, κάνοντάς του γνωστή την κατάσταση στην περιοχή καθώς και το αίτημα των τοπικών επιχειρήσεων για άρση του μέτρου.