Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το οποίο εκδόθηκε χθες, όλοι οι εισερχόμενοι από το εξωτερικό στην Ελλάδα, από τις 6 το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022, ανεξαρτήτως από το αν είναι εμβολιασμένοι κατά του Covid-19 ή όχι, υποχρεούνται να φέρουν είτε αρνητικό pcr τεστ 72 ωρών είτε αρνητικό rapid τεστ 24 ωρών (δείτε το ΦΕΚ εδώ).

Το αυτό προδήλως ισχύει και για τον Συνοριακό Σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής, μόνο που όπως διασαφηνίστηκε σήμερα, θα γίνονται αποδεκτά, και αρνητικά τεστ (pcr ή rapid), που έχουν διενεργηθεί σε ελληνική δομή.

Πάντως υπενθυμίζεται πως οι βουλγαρικές αρχές, κάνουν δεκτούς στην επικράτειά τους μόνο εμβολιασμένους πολίτες.

Με άλλα λόγια, δηλαδή, όσοι από την Ελλάδα επιθυμούν να μεταβούν στη Βουλγαρία και να επιστρέψουν μέσω του Συνοριακού Σταθμού Νυμφαίας, αυθημερόν ή εντός τριών ημερών, οφείλουν κατ’ αρχήν να είναι εμβολιασμένοι, και επιπλέον να φέρουν βεβαίωση, είτε αρνητικού rapid τεστ των τελευταίων 24 ωρών, είτε αρνητικού pcr τεστ των τελευταίων 72 ωρών, τα οποία μπορεί να έχουν διενεργηθεί και σε ελληνική δομή.

Σημειωτέον ότι για την είσοδο στην Ελλάδα εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση συμπλήρωσης και κατοχής της φόρμας εντοπισμού επιβατών (PLF).