[PICS] Άρχισε η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας “Belh@rra” στη Λοριάν

Το παρών σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της στεγασμένης ναυπηγικής κλίνης όπου εκτελούνται οι εργασίες, έδωσε από ελληνικής πλευράς ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος. 
Screenshot_570

Τμήμα της καρίνας – και συγκεκριμένα το κομμάτι που ονομάζεται “τρόπιδα” – της πρώτης φρεγάτας FDI (Frigate Defense and Intervention), γνωστής ευρύτερα και ως «Belh@rra», παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα στο ναυπηγείο της κατασκευάστριας εταιρείας Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας.

Το παρών στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της στεγασμένης ναυπηγικής κλίνης όπου εκτελούνται οι εργασίες ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας FDI, έδωσε από ελληνικής πλευράς ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Θάνος Ντόκος. 

[PICS] Άρχισε η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας "Belh@rra" στη ΛοριάνΣτο πλαίσιο της παρουσίασης τέθηκε σε λειτουργία και το σήμα κατατεθέν των φρεγατών «Belh@rra», ο ενσωματωμένος ιστός (κατάρτι) που ονομάζεται Panoramic Sensors and Intelligence Module (PSIM). Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα με ραντάρ εντοπισμού και πλήθος «έξυπνων» λειτουργιών, που κατασκευάζεται ξεχωριστά από το υπόλοιπο πλοίο.

Με αυτόν το συμβολικό τρόπο, η Naval Group σηματοδοτεί την έναρξη των δοκιμών του ολοκληρωμένου συστήματος μάχης με το οποίο θα είναι εξοπλισμένες οι φρεγάτες «Belh@rra». Στόχος είναι το σύστημα μάχης PSIM να είναι «ετοιμοπόλεμο» αρκετούς μήνες πριν την εγκατάστασή του πάνω στην πρώτη φρεγάτα.

[PICS] Άρχισε η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας "Belh@rra" στη ΛοριάνΙστορική στιγμή

Περήφανος για την ιστορική στιγμή δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Naval Group, Πιέρ Ερίκ Πομελέ, ενώ τόνισε ότι οι φρεγάτες FDI «είναι πλοία πολλαπλών ρόλων» που μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη, ενώ «έχουν σχεδιαστεί με έμφαση στην ενσωμάτωση ψηφιακών τεχνολογιών». Τόνισε, δε, ότι «ήδη, τόσο η Γαλλία όσο και η Ελλάδα, έχουν επιλέξει τις φρεγάτες FDI», ενώ από την πλευρά της η Naval Group «παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να ενισχύσει την κυριαρχία της Γαλλίας και των συμμάχων της».

[PICS] Άρχισε η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας "Belh@rra" στη ΛοριάνΟ “ναύαρχος Ρονάρ” και οι άλλες φρεγάτες

Η πρώτη φρεγάτα FDI θα λάβει το όνομα του διάσημου Γάλλου Ναυάρχου Ρονάρ, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός του γαλλικού στόλου από το 1919 έως το 1920 και διακρίθηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνολικά το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό έχει προχωρήσει στην παραγγελία πέντε φρεγατών FDI οι οποίες θα παραδοθούν από το ναυπηγείο της Naval Group στη Λοριάν, στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού, από το 2024 έως και το 2030.

Με βάση το αρχικό πλάνο, που τελεί υπό διαμόρφωση έως ότου συμβασιοποιηθεί το έργο, οι δύο πρώτες ελληνικές «Belh@rra» – από τις τρεις συνολικά – θα ναυπηγηθούν το 2025, ενώ θα ακολουθήσει η ναυπήγηση του τρίτου πλοίου το 2026.

[PICS] Άρχισε η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας "Belh@rra" στη ΛοριάνΤι εστί «Belh@rra»

Χαρακτηριστικό των φρεγατών «Belh@rra» είναι ότι σχεδιαστικά βασίζονται σε 100% ψηφιακή αντίληψη.

Η ιδιαίτερη ΙΤ αρχιτεκτονική τους στηρίζεται κατά βάση σε δύο ξεχωριστά data centers που λειτουργούν παράλληλα αλλά έχουν και τη δυνατότητα να υποστηρίξουν το κάθε ένα ξεχωριστά εφόσον απαιτηθεί, το πλοίο και όλες τις περίπλοκες λειτουργίες του. Η πολυπλοκότητα, άλλωστε, στη σύλληψη και την υλοποίηση του προγράμματος των φρεγατών FDI, είναι τέτοια, που έως τώρα έχουν απαιτηθεί πάνω από 1 εκατ. ώρες για την παραγωγή κάθε μιας από τις μονάδες του πλοίου, ενώ αντίστοιχος χρόνος έχει δαπανηθεί για την έρευνα και την ανάπτυξη των υπερσύγχρονων συστημάτων του.

Πάνω από 1.200 εργαζόμενοι απασχολούνται αποκλειστικά στη ναυπήγηση των «Belh@rra» στο ναυαπηγείο της Naval Group στη Λοριάν, ενώ συνολικά η εταιρεία συνεργάζεται με 400 «υπεργολάβους», ανάμεσά τους και εταιρείες από το ευρύτερο φάσμα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

[PICS] Άρχισε η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας "Belh@rra" στη ΛοριάνΜε εκτόπισμα που «αγγίζει» τους 4.500 τόνους, μήκος που φτάνει τα 122 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα πλεύσης τους 27 ναυτικούς κόμβους, η «Belh@rra» είναι ένα πολεμικό πλοίο που μπορεί να υποστηρίξει διαφορετικούς ρόλους, ικανό να λειτουργήσει αυτόνομα ή ως μέρος ναυτικής δύναμης.

Είναι σε θέση να υποστηρίξει όλο το φάσμα των σύγχρονων ναυτικών επιχειρήσεων, όπως πόλεμος επιφανείας, αεράμυνα περιοχής, ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις καθώς και εκτέλεση ειδικών επιχειρήσεων.

Διαθέτει μεταξύ άλλων, οκτώ βλήματα επιφανείας Exocet, ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU90 και βλήματα εναντίον εναέριων στόχων Aster 15/30.

πηγή: hellasjournal.gr

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood