Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση Περιφέρειας ΑΜ-Θ: 20 εκ. € έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Πλάτωνας Μαρλαφέκας βρέθηκε στην Κομοτηνή με σκοπό να ενημερωθεί για την πρόοδο εργασιών του υποκαταστήματος ΑΜ-Θ του Φορέα, ενώ συναντήθηκε και με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.
1.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΦΕΠΑΕ Πλάτων Μαρλαφέκας βρέθηκε στην Κομοτηνή με σκοπό να ενημερωθεί για την πρόοδο εργασιών του υποκαταστήματος ΕΦΕΠΑΕ ΑΜ-Θ και να μιλήσει με το στελεχιακό δυναμικό του φορέα.

Μετέφερε στους εργαζόμενους την ικανοποίηση της διοίκησης για την ταχεία λειτουργία του υποκαταστήματος και την άκρως θετική έως σήμερα εικόνα διαχείρισης, και υπενθύμισε ότι “το υποκατάστημα είναι οργανικό κομμάτι του ΕΦΕΠΑΕ και όλος ο φορέας υποστήριξε και υποστηρίζει το εγχείρημα καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ”.

Ζήτησε, δε, την ίδια διάθεση και ενάργεια από σύσσωμο το δυναμικό και ακόμη μεγαλύτερη εγρήγορση σε ταχύτητες και ποιότητα ελέγχων, “ώστε οι δικαιούχοι να λαμβάνουν ορθά αλλά και γρήγορα τη δημόσια χρηματοδότηση που δικαιούνται”. Τέλος, ευχήθηκε “καλές γιορτές” στο προσωπικό, “με υγεία, πολλές χαρές και δημιουργικότητα” για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, καθώς και “ένα πιο αισιόδοξο 2022, με την ελπίδα να ξεπεράσουμε το ταχύτερο τον covid”.

Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση Περιφέρειας ΑΜ-Θ: 20 εκ. € έχουν καταβληθεί μέχρι σήμεραΑκολούθησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο κατά την οποία ο κ. Μαρλαφέκας μετέφερε ότι “το υποκατάστημα λειτουργεί εύρυθμα και έχει αποκατασταθεί η διαχείριση των δράσεων στην Περιφέρεια”.

Παρείχε μάλιστα ορισμένα στοιχεία όπως τα ακόλουθα:

  • Δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19»: Μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί συνολικά 23.700 δικαιούχοι με δημόσια δαπάνη 62 εκατ. € / Ολοκληρωμένοι έλεγχοι αιτημάτων καταβολής: 7.894 / Καταβληθείσα δημόσια χρηματοδότηση: 19.998.551,03€ / Εν αναμονή πίστωσης στον λογαριασμό της δράσης, προχωρά εύρυθμα η ολοκλήρωση ελέγχων αιτημάτων καταβολής / Έως 16.12.21 υπάρχουν 1.309 ολοκληρωμένα αιτήματα με δημόσια δαπάνη προς καταβολή 3.257.150,00€, αριθμός που αυξάνεται ημερησίως / Στόχος είναι να εξυπηρετούνται περί τα 900 αιτήματα/έλεγχοι ανά βδομάδα / Με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Ν. 4872/2021 (άρθρο 48, σημεία 1,2) και κατ’ εξαίρεση για τον Ιανουάριο 2022, εφόσον κατά την υποβολή του αιτήματος καταβολής εντός του 2021 τα δικαιολογητικά ήταν σε ισχύ, δεν θα ζητείται από τους δικαιούχος νέα προσκόμισή τους. Αυτό εκτιμάται ότι θα διευκολύνει σημαντικά τις επιχειρήσεις και θα επιτευχθούν μαζικές πληρωμές στις αρχές του νέου έτους / Έχουν υποβληθεί 350 ενστάσεις, έχει εκκινήσει η εξέτασή τους από το υποκατάστημα, και τέλη Ιανουαρίου εκτιμάται η επόμενη απόφαση ένταξης ή μη στη δράση, η οποία θα είναι και η οριστική.
  • Στις Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 (έως 15.12.21) ο ΕΦΕΠΑΕ κατά τη διάρκεια λειτουργίας του υποκαταστήματος και με την υποστήριξη και των εταίρων του, έχει καταβάλει σε επιχειρήσεις 15.774.579,51 €.
  • Το σύνολο των πληρωμών σε επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ (ΕΠΑνΕΚ και δράσεις ΠΕΠ) για τους περίπου 6 μήνες λειτουργίας του υποκαταστήματος είναι 35.916.130,51 €.

Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση Περιφέρειας ΑΜ-Θ: 20 εκ. € έχουν καταβληθεί μέχρι σήμεραΤέλος, στο πλαίσιο των επαφών του, ο Πρόεδρος του ΕΦΠΕΑΕ ενημέρωσε με ανάλογα στοιχεία τους προέδρους Επιμελητηρίων της Περιφέρειας, όπως και ευρύτερα για την πορεία και λειτουργία του υποκαταστήματος.

Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση Περιφέρειας ΑΜ-Θ: 20 εκ. € έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΦΕΠΑΕ Πλάτων Μαρλαφέκας.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood