Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στο Ε.Κ.: Είναι δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα»

Η κ. Ασημακοπούλου χαρακτήρισε "πολιτικό και θεσμικό ατόπημα" της αρμόδιας Επιτρόπου, Χελένα Ντάλι από τη Μάλτα, την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποφεύγεται η χρήση της λέξης «Χριστούγεννα» ή τυπικών ονομάτων της Χριστιανικής παράδοσης στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
1. ΑΑ ΦΩΤΟ.JPG (1)

Το δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα», υπερασπίστηκε στην ομιλία της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης με θέμα τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμπεριληπτική γλώσσα στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το προτεινόμενο από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κείμενο με τις κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση ουδέτερης ως προς το φύλο, την καταγωγή και το θρήσκευμα, γλώσσας, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, οδηγώντας στην απόσυρσή του.

Η κ. Ασημακοπούλου χαρακτήρισε “πολιτικό και θεσμικό ατόπημα” της αρμόδιας Επιτρόπου, Χελένα Ντάλι από τη Μάλτα, την παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποφεύγεται η χρήση της λέξης «Χριστούγεννα» ή τυπικών ονομάτων της Χριστιανικής παράδοσης στα επίσημα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επεσήμανε, επίσης, ότι δεν χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί την ιστορία, τις παραδόσεις και τη Χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης για να καταπολεμήσει τις διακρίσεις”, και τόνισε παράλληλα ότι “τέτοια ατοπήματα αποδυναμώνουν τον κοινό αγώνα των κρατών-μελών για προοδευτική αντιμετώπιση της ισότητας και της διαφορετικότητας, και οδηγούν σε πόλωση και εν τέλει σε οπισθοδρόμηση την πορεία προς την Ευρωπαϊκή «Ένωση Ισότητας»”.

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στο Ε.Κ.: Είναι δικαίωμα των Ευρωπαίων πολιτών να λένε «Καλά Χριστούγεννα»Δείτε το βίντεο με την παρέμβαση της κ. Ασημακοπούλου:

Το κείμενο της παρέμβασης της κ. Ασημακοπούλου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:

“Σας εξομολογούμαι πως όταν εξελέγην Ευρωβουλευτής, αγωνιούσα να υπερασπιστώ τις κοινές μας αρχές, αξίες και τις πολιτικές ισότητας και καταπολέμησης των διακρίσεων, εδώ στο Ευρωκοινοβούλιο. Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα γινόταν μια συζήτηση, όπως η σημερινή, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, πολλώ δε μάλλον ότι μπορεί να χρειαστεί να υπερασπιστώ το δικαίωμά μου να λέω «Καλά Χριστούγεννα». Δε χρειάζεται να αρνηθούμε την ιστορία μας, τις παραδόσεις μας και τη χριστιανική κληρονομιά της Ευρώπης, για να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις. Δυστυχώς, το πολιτικό και θεσμικό «ατόπημα» της αρμόδιας Επιτρόπου, της κας Ντάλι, διχάζει το Κοινοβούλιο, αλλά και την κοινή γνώμη, για θέματα τα οποία θα έπρεπε όλοι να είμαστε ενωμένοι! Τέτοια ατοπήματα, αντί να μας βοηθούν να κάνουμε βήματα μπροστά, αντί να ενθαρρύνουν την πραγματικά προοδευτική αντιμετώπιση της ισότητας και της διαφορετικότητας, αποδυναμώνουν τον κοινό μας αγώνα, οδηγούν σε πόλωση και εν τέλει σε οπισθοδρόμηση, στην πορεία μας προς την «Ένωση Ισότητας». Κυρίες και Κύριοι, Καλά Χριστούγεννα!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood