Οι διάσημοι e-Αιμοδότες επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής

Η εφαρμογή e-Αιμοδότες που δημιούργησαν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, αποτυπώνει τις τρέχουσες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις των Νοσοκομειακών Τμημάτων Αιμοδοσίας.
DSC03551

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί οι μαθητές Άγγελος Χουβαρδάς και Βασίλης Ευτυχιάκος, και ο Διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, Νικόλαος Φωτιάδης, με σκοπό να τον ενημερώσουν για τη διάσημη εφαρμογή e- Αιμοδότες που δημιουργήθηκε από την αξιόλογη Ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής μετά από αίτημα του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η υπηρεσία e-Αιμοδότες αποτυπώνει τις τρέχουσες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις των Νοσοκομειακών Τμημάτων Αιμοδοσίας, δημιουργήθηκε εθελοντικά από τους μαθητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19, και διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Η καινοτομία της εφαρμογής συνίσταται στη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης των χρηστών για έκτακτες ανάγκες  προσφοράς αίματος από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της, η εφαρμογή διευκολύνει ώστε οι αιμοληψίες να γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη, καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη – τριάντα μέρες.

Ο Άγγελος Χουβαρδάς παρουσίασε το e-Αιμοδότες στον Δήμαρχο, και από κοινού με τον Βασίλη Ευτυχιάκο μίλησαν για την εξέλιξη της εφαρμογής τον τελευταίο χρόνο. Επίσης μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου έδωσαν έμφαση στην ανάδειξη της Θράκης και δη της Κομοτηνής μέσα από την πρωτοβουλία τους που έφερε τέσσερις σημαντικές βραβεύσεις (θυμηθείτε εδώ και εδώ).

Οι διάσημοι e-Αιμοδότες επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο ΚομοτηνήςΑξίζει να αναφερθεί ότι το κοινωνικό μήνυμα που μεταφέρουν οι μαθητές του 3ου Λυκείου στην είσοδο στη σελίδα τους, είναι: Μην προσπερνάς..κάνε τη διαφορά! Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να σώσεις μια ζωή…δώσε αίμα!

Οι διάσημοι e-Αιμοδότες επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood