Τον Δήμαρχο Κομοτηνής Ιωάννη Γκαράνη επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί οι μαθητές Άγγελος Χουβαρδάς και Βασίλης Ευτυχιάκος, και ο Διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής, Νικόλαος Φωτιάδης, με σκοπό να τον ενημερώσουν για τη διάσημη εφαρμογή e- Αιμοδότες που δημιουργήθηκε από την αξιόλογη Ομάδα Ρομποτικής & Προγραμματισμού του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής μετά από αίτημα του “Σισμανόγλειου” Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η υπηρεσία e-Αιμοδότες αποτυπώνει τις τρέχουσες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες εξορμήσεις των Νοσοκομειακών Τμημάτων Αιμοδοσίας, δημιουργήθηκε εθελοντικά από τους μαθητές εν μέσω της πανδημίας COVID-19, και διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Η καινοτομία της εφαρμογής συνίσταται στη δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης των χρηστών για έκτακτες ανάγκες  προσφοράς αίματος από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Όπως αναφέρουν οι δημιουργοί της, η εφαρμογή διευκολύνει ώστε οι αιμοληψίες να γίνονται όταν υπάρχει ανάγκη, καθώς η διάρκεια ζωής του αίματος είναι πεπερασμένη – τριάντα μέρες.

Ο Άγγελος Χουβαρδάς παρουσίασε το e-Αιμοδότες στον Δήμαρχο, και από κοινού με τον Βασίλη Ευτυχιάκο μίλησαν για την εξέλιξη της εφαρμογής τον τελευταίο χρόνο. Επίσης μαζί με τον Διευθυντή του Σχολείου έδωσαν έμφαση στην ανάδειξη της Θράκης και δη της Κομοτηνής μέσα από την πρωτοβουλία τους που έφερε τέσσερις σημαντικές βραβεύσεις (θυμηθείτε εδώ και εδώ).

Οι διάσημοι e-Αιμοδότες επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο ΚομοτηνήςΑξίζει να αναφερθεί ότι το κοινωνικό μήνυμα που μεταφέρουν οι μαθητές του 3ου Λυκείου στην είσοδο στη σελίδα τους, είναι: Μην προσπερνάς..κάνε τη διαφορά! Δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να σώσεις μια ζωή…δώσε αίμα!

Οι διάσημοι e-Αιμοδότες επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής