Τρεις τοίχοι αναρρίχησης στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής θα μπορούν να φιλοξενούν και διεθνείς αγώνες

Συνάντηση Μέτιου-Αυγενάκη.
ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΕΤΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Δύο σημαντικά θέματα που αφορούν σε υποδομές του τουρισμού και του αθλητισμού, στις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας και Ροδόπης, δρομολογούνται μετά από παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου στους αρμόδιους Υπουργούς στην Αθήνα.

Το πρώτο θέμα αφορά στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής. Σε συνάντησή του με τον  Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο κ. Μέτιος, ενημερώθηκε για τα έργα που υλοποιούνται στο στάδιο και συμφωνήθηκε η κατασκευή ενός σύγχρονου αναρριχητικού κέντρου με τρεις τοίχους αναρρίχησης, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες. Οι κ.κ. Αυγενάκης και Μέτιος συζήτησαν ακόμη κοινές αθλητικές δράσεις που θα μπορούσαν να συνδιοργανωθούν από το Υπουργείο και την Περιφέρεια σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τρεις τοίχοι αναρρίχησης στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής θα μπορούν να φιλοξενούν και διεθνείς αγώνεςΤο δεύτερο θέμα αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί λόγω του ότι οι απαραίτητες εργασίες στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ώστε αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει. Με παρεμβάσεις του κ. Μέτιου στα εμπλεκόμενα Υπουργεία, και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, και στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, το ζήτημα διευθετείται, καθώς εκτάσεις που περιλαμβάνονται στο χιονοδρομικό κέντρο και οι οποίες είχαν παραχωρηθεί παλαιότερα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε αθλητικό σωματείο, μεταβιβάζονται πλέον στην Περιφέρεια.

Τρεις τοίχοι αναρρίχησης στο Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής θα μπορούν να φιλοξενούν και διεθνείς αγώνεςΓια να αποδοθούν οι εκτάσεις στην Περιφέρεια, ο κ. Μέτιος ζήτησε αρχικά από τον κ. Αυγενάκη την ανάκληση παλαιότερης απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού με την οποία οι συγκεκριμένες εκτάσεις είχαν παραχωρηθεί στο αθλητικό σωματείο. Με την έκδοση της νέας απόφασης από τον κ. Αυγενάκη, και δεδομένου ότι οι εκτάσεις περνούν στην ευθύνη του Δασαρχείου, ο κ. Μέτιος είχε διαδοχικά επικοινωνία με τον κ. Αμυρά και συνάντηση με τον κ. Πέτσα, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε να εγκριθεί η παραχώρηση των εν λόγω εκτάσεων στην Περιφέρεια. Με αυτόν τον τρόπο οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας θα μπορέσουν να μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο και να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες εργασίες.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood