Οι “Ψηφιακοί Δημοκράτες Πολίτες” από το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο συναντήθηκαν με τον Γ. Γκαράνη

Οι "Ψηφιακοί Δημοκράτες Πολίτες" από το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο συναντήθηκαν με τον Γ. Γκαράνη.
264400827_10220800304138749_3817469334714390273_n

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων «Βήματα Δημοκρατίας», συναντήθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης.

Πρόκειται για 25 παιδιά από το Τμήμα Β΄1 Ανθρωπιστικών Σπουδών του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής το οποίο λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα για πολλοστή φορά.

Το πρόγραμμα διαρκεί όλη τη σχολική χρονιά και μια φορά τον μήνα οι μαθητές/τριες ενημερώνουν τη Βουλή για το ημερολόγιο των δράσεών τους.

Φέτος το πρόγραμμα έχει ως θέμα του την «Ψηφιακή Δημοκρατία» και η ομάδα των μαθητών/τριών ονομάζεται “Ψηφιακοί Δημοκράτες Πολίτες”. Από το τμήμα θα τους εκπροσωπήσει ένας μαθητής ως Βουλευτής, ανάμεσα στους 300.

Οι μαθητές είχαν έναν γόνιμο διάλογο με τον Δήμαρχο Κομοτηνής. Του έθεσαν ερωτήσεις σχετικές με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου την περίοδο της πανδημίας και την ανταπόκριση των πολιτών, και ο Γ. Γκαράνης τους μίλησε για: τον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής, το καινοτόμο πρόγραμμα eHEALTH MONITORING που εντάσσεται στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα–Βουλγαρία, και μια σειρά λειτουργιών που εξετάζονται ή δρομολογούνται από τον Δήμο Κομοτηνής. Επίσης, αναφέρθηκε στις πετυχημένες εξ αποστάσεως δράσεις αθλητικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα από τη ΔΚΕΠΠΑΚ και το ΔΗΠΕΘΕ.

Οι μαθητές εκδήλωσαν θερμό ενδιαφέρον για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών ψηφιακά, για παράδειγμα για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής με τηλεδιάσκεψη. Επίσης, υπέβαλαν προτάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, και εμπλουτισμού των δράσεων που να απευθύνονται στους νέους της ηλικίας τους. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα το εξετάσει.

Επίσης, έθεσαν γενικές ερωτήσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του Δήμου και της πόλης και συμφώνησαν από κοινού να πραγματοποιήσουν μια ακόμη συνάντηση με κύρια θέματα τη λειτουργία της πόλης και της γειτονιάς τους.

Τους μαθητές συνόδευσαν η υποδιευθύντρια του Σχολείου Ελένη Χατζή και η υπεύθυνη του προγράμματος της Βουλής των Εφήβων Κατερίνα Γεωργαντά.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood