Επίσκεψη τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στον Δήμο Ιάσμου

Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στην Τουρκία και αποτελεί μέρος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού.
Screenshot_521

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν υποδέχθηκε τον Πρόεδρο του παραρτήματος της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου από την επαρχία Κόνακ Σμύρνης, Ομούρ Σανλί.

Επίσκεψη τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στον Δήμο ΙάσμουΣυγκινημένος από την επίσκεψή του στη γενέτειρά του, ο Ομούρ Σανλί, συνεχάρη τον Δήμαρχο Ιάσμου για τις δράσεις και τα έργα του και κυρίως για την ευαισθησία που δείχνει σε ζητήματα κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.
Επίσκεψη τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στον Δήμο ΙάσμουΑπό τη μεριά του ο Οντέρ Μουμίν εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου του παραρτήματος Κόνακ Σμύρνης της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, τον ενημέρωσε για τις εθελοντικές και κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιάσμου, καθώς και για τις μελλοντικές τους δράσεις.
Επίσκεψη τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στον Δήμο Ιάσμου
* πηγή: wikipedia: Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική οργάνωση στην Τουρκία και αποτελεί μέρος του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που ονομάζεται χάριν συντομίας Ερυθρός Σταυρός, αποτελεί ανθρωπιστικό κίνημα και περιλαμβάνει σήμερα ένα πλήθος οργανώσεων με κοινούς σκοπούς. Το απαρτίζουν η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC), και 188 Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Η παλαιότερη οργάνωση στους κόλπους του κινήματος είναι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) η οποία ιδρύθηκε το 1863 ως ιδιωτική ανθρωπιστική οργάνωση από πέντε επιφανείς πολίτες της Γενεύης και την οποία ίδρυσε ο Ερρίκος Ντυνάν. Η αρχική της ονομασία ήταν «Διεθνής Επιτροπή για την ανακούφιση των τραυματιών» και έλαβε το σημερινό της όνομα το 1876. Το 1864 με την παρότρυνση της Επιτροπής και με πρωτοβουλία της ελβετικής κυβέρνησης οργανώθηκε μια διεθνής διπλωματική διάσκεψη η οποία ενέκρινε τη Συνθήκη της Γενεύης για τη βελτίωση της τύχης των τραυματιών και των αιχμαλώτων του πολέμου. Η συνθήκη αυτή εδραίωσε την υποχρέωση βοήθειας και θεραπείας προς τους τραυματίες και αρρώστους οποιασδήποτε εθνικότητας καθώς και την ουδετερότητα των στρατιωτικών νοσοκομείων, ασθενοφόρων και υγειονομικού προσωπικού. Υιοθέτησε το σήμα του ερυθρού σταυρού σε λευκό φόντο, που ισχύει σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Το σύμβολο του ερυθρού σταυρού επιλέχθηκε προς τιμήν της Ελβετίας, ουδέτερης χώρας που φιλοξένησε το συνέδριο, αντιστρέφοντας τα χρώματα της σημαίας της. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες οι πρώτοι Εθνικοί Σύλλογοι Ερυθρού Σταυρού. Το 1877, κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πολέμου, η οθωμανική αυτοκρατορία, όπως στη συνέχεια και όλες οι μουσουλμανικές χώρες, αποφάσισε να υιοθετήσει αντί για τον σταυρό, που είναι χριστιανικό σύμβολο, την κόκκινη ημισέληνο. Η επίσημη αναγνώριση της Ερυθράς Ημισελήνου έγινε το 1929 με την τροποποίηση του καταστατικού της Συνθήκης της Γενεύης. Το 1944 απονεμήθηκε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) το Νόμπελ Ειρήνης. Το Ισραήλ χρησιμοποιεί ως σύμβολο το Ερυθρό αστέρι του Δαβίδ το οποίο όμως δεν είναι αναγνωρισμένο έμβλημα από το κίνημα και ως εκ τούτου για την κάλυψη των αναγκών τέτοιων κρατών που δεν επιθυμούν την χρήση του Ερυθρού Σταυρού ή της Ερυθράς Ημισελήνου το διεθνές κίνημα με σχετικό του πρωτόκολλο θέσπισε το έμβλημα του Ερυθρού Κρυστάλλου που απολαμβάνει την αναγνωρισιμότητα και προστασία που προσφέρουν και τα άλλα δύο εμβλήματα διεθνώς. Στις μέρες μας ο Ερυθρός Σταυρός, εκτός από την περίθαλψη των τραυματιών και την προστασία των αιχμαλώτων πολέμου, ασχολείται και με τους πρόσφυγες ενώ επίσης παρεμβαίνει επίσης σε όλο τον κόσμο σε περιπτώσεις καταστροφών.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood