Η Οργάνωση Βάσης Νομικής της Τομεακής Οργάνωσης Ροδόπης της ΚΝΕ διοργανώνει εκδήλωση–βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης με τίτλο «Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ» την Παρασκευή 10/12 στις 18:00 στο κτήριο της Νομικής στο Αμφιθέατρο 7.

Την έκδοση θα παρουσιάσει η Βάνα Δινδίνη, στέλεχος του ΚΚΕ, δικηγόρος, απόφοιτη του τμήματος Νομικής του ΔΠΘ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ στο χώρο θα υπάρχει διαθέσιμη και η έκδοση για όποιον θελήσει να την προμηθευτεί.

Βιβλιοπαρουσίαση στην Κομοτηνή: «Η Συνταγματική έκφραση της Δικτατορίας του Κεφαλαίου"

Η περιγραφή της έκδοσης:

«Η Σύγχρονη Εποχή, συμβάλλοντας στη μαρξιστική ερευνητική προσπάθεια σε σχέση με το αστικό και το σοσιαλιστικό Δίκαιο, εγκαινιάζει μια νέα σειρά εκδόσεων στις οποίες διερευνώνται τα προβλήματα του Δικαίου και γενικότερα η λειτουργία του εργατικού κράτους, η αλληλεπίδραση των αλλαγών στο εποικοδόμημα και στην οικονομία κατά τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ό αιώνα, καθώς και η συσχέτιση των αλλαγών του αστικού, νομικού και πολιτικού εποικοδομήματος με την ανάπτυξη της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας, ιδιαίτερα μετά από το πέρασμα στην περίοδο του μονοπωλιακού καπιταλισμού και τη διαμόρφωση του σύγχρονου αστικού επιτελικού κράτους.

Η νέα σειρά της Σύγχρονης Εποχής αποτελεί εφόδιο όχι μόνο για όσους ασχολούνται με το Δίκαιο, αλλά για κάθε προοδευτικό επιστήμονα, για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που προβληματίζεται από τη σημερινή κατάσταση και τις σύνθετες εξελίξεις. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει ως στόχο ν’ αναδείξει το ταξικό περιεχόμενο του αστικού Συντάγματος και το ρόλο του στην εδραίωση κι ενίσχυση της δικτατορίας του κεφαλαίου. Παράλληλα επιδιώκει να “φωτίσει” τη συνεχή προσαρμογή του Συντάγματος στις ανάγκες της αστικής τάξης, όπως φάνηκε όχι μόνο από την τελευταία αναθεώρηση, αλλά και στη συνέχεια, με τη συζήτηση που εντάθηκε στην περίοδο της νέας διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης και της πανδημίας».