“Ουστ!”: Ο κόσμος του αδέσποτου Καραγκιόζη – Μια ωδή στην καθημερινότητα των αδέσποτων ζώων

Μια ιδιαίτερη παράσταση Καραγκιόζη ετοιμάζουν το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής Κομοτηνής και το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη.
Screenshot_510

Μια ιδιαίτερη παράσταση Καραγκιόζη ετοιμάζουν το Μουσείο Καλαθοπλεκτικής Κομοτηνής και το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Βουλτσίδη.

Ένα πρωτότυπο έργο που θα εστιάσει στους αδέσποτους σκύλους και την καθημερινότητά τους με στόχο την ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού.
Ο τίτλος του αναμένεται λακωνικότατος και περιεκτικότατος, πρωτότυπος που μας προϊδεάζει για το κεντρικό μήνυμα της πρωτοβουλίας: “Ουστ!” – μια ωδή στον πιστότερο φίλο του ανθρώπου αλλά και συχνά τον πιο κατατρεγμένο, όπως ακριβώς ο Καραγκιόζης!
Μάλιστα τα κείμενα της παράστασης θα κυκλοφορήσουν και στα αγγλικά με στόχο το έργο να ταξιδέψει και εκτός Ελλάδος.
"Ουστ!": Ο κόσμος του αδέσποτου Καραγκιόζη - Μια ωδή στην καθημερινότητα των αδέσποτων ζώωνΟ ιδρυτής του Μουσείου Καλαθοπλεκτικής και εμπνευστής της ιδέας, Αντώνης Λιάπης, ανέφερε:
“Στη σημερινή συνάντηση με τον Γιάννη Βουλτσίδη «επικυρώθηκε» η συμφωνία για τη μεταξύ μας συνεργασία ώστε να «ανεβεί» μία παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον εμπνευσμένο και μοναδικό Γιάννη Βουλτσίδη, όπου ο Καραγκιόζης θα μάθει ότι στην προηγούμενη ζωή του ήταν αδέσποτος σκύλος και τι υπέφερε από τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Το έργο θα έχει πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης και θα στοχεύει στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης σε μικρούς και μεγάλους για τα πλάσματα με τα οποία συμβιώνουμε. Μία ωδή σε ένα βασανισμένο είδος του ζωικού βασιλείου το οποίο διακρίνεται για μοναδικές ιδιότητες που είναι αδύνατον ακόμα να τις αποκωδικοποιήσουμε με τα επιστημονικά μέσα που διαθέτουμε. Μία ωδή στον πιστότερο φίλο του ανθρώπου, τον πιο αφοσιωμένο (από την εποχή του Οδυσσέα), αλλά και συχνά τον πιο κατατρεγμένο, όπως ακριβώς ο Καραγκιόζης. Το έργο θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, με στίχους και τραγούδι από τον ίδιο τον Γιάννη. Τα κείμενα και οι φιγούρες θα κυκλοφορήσουν και στα αγγλικά ώστε το εγχείρημα να ξεπεράσει τα ελληνικά όρια. Ευχαριστώ θερμά τον Γιάννη Βουλτσίδη ο οποίος όχι μόνο αποδέχθηκε αμέσως την ιδέα μου, αλλά με τη μαγεία της σκέψης του την μετέπλασε σε κάτι μοναδικό. Ο προταθείς τίτλος του έργου: Ουστ! Καλωσήλθατε στον κόσμο του αδέσποτου Καραγκιόζη!“.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood