Σε κόμβο επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας εξελίσσεται η Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: "Η Ελλάδα αποκτά ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό οικοσύστημα".
mitsotakis_amazon

Ένας ακόμη κολοσσός της τεχνολογίας και του online εμπορίου, η Amazon Web Services, επιλέγει την Ελλάδα για να εγκαταστήσει μια από τις έντεκα Τοπικές Ζώνες που σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Ευρώπη.

Σε σύσκεψη που είχε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με στελέχη της εταιρείας, σημείωσε: “Είναι μια σημαντική μέρα για την Ελλάδα, μια σημαντική μέρα για την Amazon. Η χώρα αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Γίνεται πραγματικά κόμβος για επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας, ειδικά σε κέντρα δεδομένων. Και είναι πολύ ενθαρρυντικό για εμάς, που πολύ σημαντικοί σημαντικοί παγκόσμιοι «παίκτες» επιλέγουν την Ελλάδα για να έχουν μόνιμη παρουσία”.

Σε κόμβο επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας εξελίσσεται η ΕλλάδαΨήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για “μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”, και πρόσθεσε: “Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια ψηφιοποίησης του κράτους. Έχουμε μια πολιτική για το «cloud first» και σκοπεύουμε να καθιερώσουμε την Ελλάδα ως ένα κέντρο υποδοχής δεδομένων. Η Κυβέρνηση είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη για να υποστηρίξει αυτό το όραμα, και είμαι πολύ χαρούμενος που ανταποκρίνεστε  σε αυτό και που θα αυξήσετε σημαντικά την παρουσία σας στην Ελλάδα”. Αναφερόμενος στην “τραγωδία του Covid”, υπογράμμισε πως “ήταν αφορμή να επιταχύνουμε τη διαδικασία ψηφιοποίησης. Έχουμε μια εξαιρετικά σχεδιασμένη επιχείρηση εμβολιασμού, πλήρως ψηφιακή. Αυξάνουμε συστηματικά τις υπηρεσίες για επιχειρήσεις και πολίτες που παρέχονται ηλεκτρονικά”.

Σε κόμβο επενδύσεων υψηλής τεχνολογίας εξελίσσεται η ΕλλάδαΚαταλήγοντας, τόνισε: “Η Ελλάδα έχει αποκτήσει τώρα ένα γρήγορα αναπτυσσόμενο τεχνολογικό οικοσύστημα. Έχουμε ήδη τέσσερις-πέντε «unicorns» (εταιρείες με αποτίμηση άνω του 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στην Ελλάδα, και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από startups και αναπτυξιακά κεφάλαια στον τομέα της τεχνολογίας. Και ο πραγματικός λόγος πίσω από αυτό έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό μας”.

Τι είναι οι Τοπικές Ζώνες της Amazon Web Services

Mειώνουν τον χρόνο απόκρισης (latency) εφαρμογών και προσφέρουν υπολογιστική ισχύ, ψηφιακό αποθηκευτικό χώρο, βάσεις δεδομένων και άλλες επιλεγμένες υπηρεσίες, μέσω υποδομών που εγκαθίστανται πολύ κοντά σε μεγάλα αστικά, βιομηχανικά και τεχνολογικά κέντρα. Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνουν τις αποκρίσεις στο επίπεδο των ελάχιστων χιλιοστών του δευτερολέπτου, διευκολύνοντας ουσιαστικά δραστηριότητες όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η παραγωγή πολυμέσων, η ζωντανή ροή βίντεο, το gaming υψηλών απαιτήσεων, οι προσομοιώσεις, τα περιβάλλοντα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, και η μηχανική μάθηση.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood