22 χρόνια από την απώλεια του αείμνηστου Δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη

Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη.
amoiridis

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, σε μήνυμά του με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από τον θάνατο του αείμνηστου Δημάρχου Ξάνθης Φίλιππου Αμοιρίδη, αναφέρει:

«Η 5η Δεκεμβρίου 1999 χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη των Ξανθιωτών, σημάδεψε, όμως, θα έλεγα, τους αιρετούς ολόκληρης της χώρας, καθώς το όνομά του ήταν ήδη συνυφασμένο με τη ζωντανή, δραστήρια, εμπνευσμένη – την ατόφια Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οραματιστής, με μια ακατάβλητη ζωτικότητα, άνθρωπος των λόγων και των έργων, υπάρχει πάντα στο μυαλό μας ως μια φωτισμένη προσωπικότητα που αναμόρφωσε τον Δήμο, τον οποίο κατάφερε – έχοντας το πολιτικό και ηθικό ανάστημα – να αναδείξει τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Λάτρεψε την Ξάνθη και τους κατοίκους της και έδωσε ακούραστα όλη την ενέργεια, όλη τη γνώση και την ευφυία του, για να δημιουργήσει έναν Δήμο εφάμιλλο της ιστορίας αλλά και της προοπτικής του, τον οποίο πίστευε και εργάστηκε γι’ αυτόν όλα τα χρόνια της αυτοδιοικητικής του πορείας.

Με πίστη, μεθοδικότητα και προγραμματισμό, διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ακμή της πόλης μας, που η δυναμική τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο πλευρό του, μάθαμε στην πράξη τι σημαίνουν: «αγάπη για τον τόπο», «ακάματη προσπάθεια», «αυστηρή τήρηση των κανόνων διαχείρισης», «τολμηρή διοίκηση», «φαντασία και εξωστρέφεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Είκοσι δύο χρόνια μετά ζει στη μνήμη μας και στην καρδιά μας μέσα από το μεγάλο σε μέγεθος και ποιότητα έργο του. Καταξιωμένος στη συνείδηση των συμπολιτών του, ως άνθρωπος με αρχές και αξίες, αλλά και ως Δήμαρχος που έδωσε κύρος, περηφάνια και ακτινοβολία στην περιοχή μας.

Η Ξάνθη τον ευγνωμονεί και συνεχίζει».

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood