Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε τη διαβίβαση προς την Κομισιόν του αιτήματος για την καταχώρηση του ελληνικού άλατος  με την ονομασία “Αφρίνα”, ως προϊόντος με Προστασία Γεωγραφικής Ένδειξης, και την ένταξή του στο αντίστοιχο Μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η “Αφρίνα” είναι η τοπική ονομασία για τον ανθό αλατιού, διεθνώς γνωστού ως fleur de sel που παράγεται αποκλειστικά στις Αλυκές Μεσολογγίου. Πρόκειται για ιδιαίτερο τύπο θαλασσινού αλατιού με πλούσια ιχνοστοιχεία. Το μικροκλίμα που δημιουργούν οι Αλυκές, σε συνδυασμό με την παραδοσιακή συγκομιδή που γίνεται χειρωνακτικά, προσδίδουν στο προϊόν μοναδικά χαρακτηριστικά, αναγνωρισιμότητα και φήμη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

«Υλοποιώντας σχετική οδηγία του υπουργού κ. Σπήλιου Λιβανού, εργαζόμαστε συστηματικά ώστε προϊόντα όπως η Αφρίνα, που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη γαστρονομική παράδοση των περιοχών που παράγονται, να αποκτήσουν ταυτότητα και προστιθέμενη αξία», τόνισε η κ. Καλογήρου.