Γ. Αμαραντίδης: “Ο Ν. Ανδρουλάκης είναι έτοιμος να συγκρουστεί με μικρά και μεγάλα συμφέροντα”

"Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει στο προσκήνιο, με πορεία προς τα εμπρός, μέσω ισχυρής εντολής ανανέωσης και ένα σύγχρονο, λαογέννητο και κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα".
ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
  • Γράφει ο Αμαραντίδης Ιωάννης, Ειδικός Σύμβουλος Έρευνας και Καινοτομίας (πρόγραμμα Horizon Europe), πρώην τοπικός δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής.

Η σοσιαλδημοκρατία επιστρέφει στο προσκήνιο, με πορεία προς τα εμπρός, μέσω ισχυρής εντολής ανανέωσης και ένα σύγχρονο, λαογέννητο και κοινωνικά δίκαιο πρόγραμμα.

Στις 5 Δεκέμβρη ο προοδευτικός, δημοκρατικός κόσμος καλείται να αποφασίσει ποιός απο τους 6 υποψηφίους μπορεί να ενώσει και να μεγαλώσει το κίνημα μας. Για όσους πιστεύουμε ότι η πορεία μας μπορεί να είναι και πάλι ανοδική, ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στη χώρα, η εκλογή ενός ηγέτη με τα χαρακτηριστικά του Νίκου Ανδρουλάκη, είναι εξίσου χρήσιμη-βέλτιστη όσο και απαραίτητη. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέσω των ομιλιών που έχει κάνει σε όλη την Ελλάδα, την παρουσία του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στα κοινωνικά δίκτυα και με κείμενα του, έχει δώσει με πολύ αναλυτικό τρόπο τόσο το στίγμα πολιτικής του όσο και θέσεις-προτάσεις σε όλα τα θέματα/προκλήσεις που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Σχετικά με το κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύεται για ένα υγιές-ανοιχτό-δημοκρατικό κόμμα, ένα κόμμα θεσμός που θα λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοκρατία, απο τα κάτω προς τα πάνω, που θα διαπαιδαγωγεί τα στελέχη του στο εσωτερικό του, ώστε να αναπτύξουν μια διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία και να είναι έτοιμα-χρήσιμα όταν κληθούν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης. Σε κάθε περίπτωση θα αξιοποιηθούν πρόσωπα που είναι ικανά, έχουν την εμπειρία και την επάρκεια να αντιμετωπίσουνε καταστάσεις. Ξεκαθαρίζει ότι αλλο κράτος και άλλο κόμμα. Κάνει σαφές ότι στην πολιτική δεν είμαστε ισόβια και ότι η πολιτική είναι λειτούργημα, είναι προσφορά και όχι επάγγελμα για 30, 40, 50 έτη.

Ένα σύγχρονο κόμμα που θα ρωτά τα μέλη του, μέσω ηλεκτρονικών ή άλλων δημοψηφισμάτων, σε μεγάλα θέματα ώστε τα μέλη να έχουν συμμετοχή στις αποφάσεις και όχι να απολογούνται μόνο για τις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. 

Στο επίπεδο θέσεων-προτάσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ως κύριο σκοπό την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με προτεραιότητα την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και πυξίδα τον πατριωτικό ρεαλισμό στα εθνικά θέματα.

Γ. Αμαραντίδης: "Ο Ν. Ανδρουλάκης είναι έτοιμος να συγκρουστεί με μικρά και μεγάλα συμφέροντα"
Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτείνει: 

  • Η ΕΕ να κάνει ενιαία στρατηγική για την αγορά ενέργειας για να μειωθεί το κόστος, όπως έκανε με τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και χρήση του NextGenerationEU και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να βοηθήσει τους αδύναμους οικονομικά, που είναι οι πρώτοι που οδηγούνται στην ενεργειακή φτώχεια,
  • Πράσινη και ανθρωποκεντρική ανάπτυξη με αναβάθμιση των δικτύων που θα επιτρέψει την ανάπτυξη ΑΠΕ μέσω ενεργειακών κοινοτήτων, ώστε να εκδημοκρατιστεί η παραγωγή ενέργειας και συνεπώς ο πολίτης να είναι εκτός απο καταναλωτής και παραγωγός. Η υλοποίηση της αναβάθμισης των δικτυών σε υψηλής διασυνδεσιμότητας να γίνει μέσω της χρήσης πόρων απο το Ταμείο Ανάκαμψης (ΑΠΕ),
  • Έξυπνη και ποιοτική παραγωγή μιας και ένας σύγχρονος παραγωγικός τομέας αποτελεί προϋπόθεση για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής με την χρήση της γεωργίας ακριβείας και καινοτομιών, με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, με την μείωση της φορολογίας, με επιπλέον κίνητρα για τη δημιουργία βιώσιμων συλλογικών οργάνων και με την σύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό,
  • Προοδευτική φορολόγηση, ώστε να μην δημιουργηθούν χρέη για τις επόμενες γενιές καθώς και φορολόγηση των πολυεθνικών, με την θέσπιση ελάχιστου φόρου στα μεγάλα συμφέροντα παγκοσμίως, ώστε εκεί που παράγεται ο πλούτος εκεί και να φορολογείτε,
  • Άμεσες δράσεις στο να κάνουμε τις πόλεις μας και τις ζωές μας πιο ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή. Είναι μεγάλη τιμή για την χώρα μας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ως ευρωβουλευτής και εισηγητής για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας (rescEU) να έχει πετύχει την αναβάθμιση του μηχανισμού, που έως τώρα ήταν σε εθελοντική βάση και παράλληλα να έχει επιτευχθεί ο πενταπλασιασμός του προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027 στα 3,1 δις ευρώ με τα 2 δις να προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και να κατευθύνονται κυρίως στην αντιμετώπιση της πανδημίας,
  • Δέσμευση πόρων απο το Ταμείο Ανάκαμψης για την δημιουργία ενός νέου φορέα χρηματοδήτησης για χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις που δεν καλύπτουν τα κριτήρια αγοράς που βάζουν ως προϋπόθεση οι τράπεζες. Μπορούν να τεθούν πχ. κριτήρια περιβαλλοντικά. Αντίστοιχα το έχει κάνει η Πορτογαλία,
  • Ενδυνάμωση της δημόσιας υγείας και παιδείας για να δωθεί η δυνατότητα στην Ελληνίδα μάνα να κάνει περισσότερα παιδιά απ’ότι σχεδιάζει, χωρίς να χάνει την κοινωνική της θέση. Δηλαδή να είναι εργαζόμενη που το κράτος με τις παροχές του, σε υπηρεσίες, θα της παρέχει την δυνατότητα να μεγαλώνει τα παιδιά της χωρίς αυξημένο κόστος και με θετικό αντίκτυπο στην διαχείριση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας,
  • Το πρόγραμμα του κόμματος να μην είναι προϊόν προεκλογικής φύσης αλλά λαογέννητο, δηλαδή άμεσα μέσω περιφερειακών συνδιασκέψεων να καταρτιστεί πρόγραμμα περιφερειακής ανάπτυξης, που θα απαντά σε όλες τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής της Ελλάδας, και θα είναι φτιαγμένο απο τους ίδιους τους κατοίκους των περιοχών.
Γ. Αμαραντίδης: "Ο Ν. Ανδρουλάκης είναι έτοιμος να συγκρουστεί με μικρά και μεγάλα συμφέροντα"
Γιάννης Αμαραντίδης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης εκπροσωπεί ότι καλύτερο έχει να επιδείξει σήμερα η παράταξή μας. Καινοτόμες ιδέες, συμβατές με τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία, ταυτόχρονα με την ενωτική παρουσία του και τις ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις, φέρνει αέρα ανανέωσης, ενότητας και προοπτικής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι περήφανος σοσιαλδημοκράτης και είναι ένας από εμάς, ανήκει στην γενιά της μεταπολίτευσης-κρίσης, έχει σφυρηλατηθεί στο κέντρο αποφάσεων της Ευρώπης και διαθέτει εμπειρία, μεγάλο εύρος επαφών και συνεργασίων που τον καθιστούν ικανό να κάνει απαραίτητες παρεμβάσεις και να χαράζει-υλοποιεί πολιτικές. Εϊναι αυτός που προκρίνει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον Ελληνικό λαό και ιδιαίτερα με τις νέες γενιές, όπου οι νέοι ακούνε κόμματα και τα αποστρέφονται. 

Είναι έτοιμος να συγκρουστεί με μικρά και μεγάλα συμφέροντα, δεν έχει δεσμεύσεις, έχει πολιτική αυτονομία, ακολουθεί μια πορεία μακριά απο το πελατειακό κράτος και το ρουσφέτι και μάχεται καθημερινά για να επιτύχει τους στόχους του. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι τα παιδιά που φύγανε στο εξωτερικό και έχουν νέες παραστάσεις, ζητούν αξιοκρατία, διαφάνεια, νέο ήθος στην πολιτική, θεσμική συμπεριφορά και ευκαιρίες.

Για την αναγέννηση της παράταξης και την επιστροφή της ελπίδας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα, στηρίζω τον Νίκο Ανδρουλάκη και σας καλώ να ψηφίσετε μαζικά στις εκλογές της 5ης Δεκέμβρη.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood