Έρχεται το υπερσύγχρονο ελληνικό drone «Αρχύτας»

Το πρόγραμμα σχεδιασμού και κατασκευής του χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών, και υλοποιείται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.
3108402

Με σημερινή δήλωσή του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας συνεχάρη το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, για το πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας και την εντός χρονοδιαγράμματος εξέλιξη της συνεργασίας τους με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για το πρόγραμμα ανάπτυξης με σκοπό τη βιομηχανική παραγωγή του, του πρώτου στην Ελλάδα Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων (Drone) από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την ονομασία «Αρχύτας».

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών, πήρε το όνομα του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου, πολιτικού, στρατηγού, μαθηματικού και μηχανικού, που επινόησε την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή.

Έρχεται το υπερσύγχρονο ελληνικό drone «Αρχύτας»Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της ΕΑΒ και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, υπογράφηκε στις 27/8/2021 στο Υπουργείο Οικονομικών, άρχισε να υλοποιείται την 1η Σεπτεμβρίου, και αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στους εμπλεκόμενους φορείς, στην ελληνική οικονομία και συνολικά στη χώρα, καθώς θα την αναδείξει ως παραγωγό σύγχρονων συστημάτων υψηλής τεχνολογίας.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου οι εμπλεκόμενοι φορείς είχαν συμφωνήσει ότι στόχος ήταν η προσπάθεια αυτή να προχωρήσει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών είχε καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες να εντείνουν τις προσπάθειες με αίσθημα εθνικής ευθύνης και να ολοκληρώσουν το έργο με την καλύτερη ποιότητα του προϊόντος, με απόλυτη διαφάνεια, στον συντομότερο κατά το δυνατόν χρόνο και με το μικρότερο κατά το δυνατόν κόστος.

Από το πρόγραμμα θα προκύψει ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος που περιγράφεται ως Πολλαπλών Ρόλων. Κύριος στόχος του θα είναι, όταν ίπταται «να έχει αντίληψη του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται», είτε στο έδαφος, είτε στον αέρα.

Έρχεται το υπερσύγχρονο ελληνικό drone «Αρχύτας»Η σημερινή δήλωση του κ. Σταϊκούρα μετά την αξιολόγηση του πρώτου τριμήνου υλοόίησης του προγράμματος:

“Την 1η Σεπτεμβρίου, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, τέθηκε σε λειτουργία η συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με τα Πανεπιστήμια, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, για τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών. Με το κλείσιμο του πρώτου τριμήνου πραγματοποιήθηκε η πρώτη αξιολόγηση. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος “Αρχύτας” είναι σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα. Συγχαίρω όλους τους εμπλεκόμενους για το πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας και την τήρηση των συμφωνηθέντων. Η επόμενη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του επόμενου τριμήνου. Η Ελλάδα προχωρεί με αξιοπιστία και τάξη”.

Έρχεται το υπερσύγχρονο ελληνικό drone «Αρχύτας» Έρχεται το υπερσύγχρονο ελληνικό drone «Αρχύτας»

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood