Πανελλήνιο βραβείο για 8 μαθητές/τριες από την Κομοτηνή για τη συμβολή των Θρακών στην Επανάσταση του ’21

Μέσα από ζωγραφιές και μηνύματα, οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Κομοτηνή αναζητούν μια θέση στην επίσημη Ιστορία της Στ΄ τάξης Δημοτικού για τη λησμονημένη ψηφίδα της Θράκης στον Ιερό Αγώνα του 1821.
thumbnail (13)

Αντωνιάδης Απόστολος, Βαγενά Ιόλη-Κωνσταντίνα, Ζαφειριάδη Αικατερίνη, Λουρμπάκης Δαμιανός, Πάντογλου Ραφαήλ, Ρούφος Αντώνιος, Τζώγας Λουκάς, Φιλιππίδου Χρύσα.

Είναι οι οκτώ μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Ε΄3 του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Υπουργείου Παιδείας “200 χρόνια από το 1821” και βραβεύτηκαν σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για το έργο τους «Η Θράκη στον Ιερό Αγώνα του 1821», το οποίο και εκτίθεται στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» του Μεγάρου.

Μέσα από ζωγραφιές και μηνύματα, οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Κομοτηνή αναζητούν μια θέση στην επίσημη Ιστορία της Στ΄ τάξης Δημοτικού για τη λησμονημένη ψηφίδα της Θράκης στον Ιερό Αγώνα του 1821.

Πανελλήνιο βραβείο για 8 μαθητές/τριες από την Κομοτηνή για τη συμβολή των Θρακών στην Επανάσταση του '21Θύμισαν πως οι Θράκες Αγωνιστές έκαναν πράξη το «Μάχου Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» του Αλέξανδρου Υψηλάντη όταν διέβη τον Προύθο ποταμό. Έσκυψαν με σεβασμό στον ξεριζωμό των προγόνων τους και στα μαρτύριά τους για να μην απαρνηθούν Θρησκεία και Πατρίδα.

Ζωγράφισαν τη δική μας Μπουμπουλίνα, την Κυρά των θαλασσών, τη Δόμνα Βισβίζη, που με το μπρίκι της “Καλομοίρα” προσέφερε τα πάντα για τη Λευτεριά και έσβησε φτωχή και λησμονημένη· φιλοτέχνησαν τον δικό μας Μπουρλοτιέρη των Ψυχών, τον δικό μας Παπαφλέσσα, τον Επίσκοπο Μαρωνείας Κωνστάντιο Α΄, μυημένο στη Φιλική Εταιρεία, που με Θράκες και Θασίτες Αγωνιστές θυσιάστηκε στην επαναστατημένη Μακεδονία, στο πλάι του Εμμανουήλ Παπά.

Τα παιδιά εκπροσωπήθηκαν από τη Δασκάλα του τμήματος, Γιαννούλα Μπαλάσκα, και τον Εικαστικό του σχολείου, Ζήση Κουτίδη, που παρέλαβαν το τιμητικό βραβείο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σε μία λαμπρή τελετή στην οποία παρίσταντο ακόμη, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι Υφυπουργοί Παιδείας, Ζέτα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Πανελλήνιο βραβείο για 8 μαθητές/τριες από την Κομοτηνή για τη συμβολή των Θρακών στην Επανάσταση του '21

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood