[VID] Λάβρος στη Βουλή ο Δημ. Χαρίτου για το Νοσοκομείο Κομοτηνής

"Ενδιαφέρεστε μόνο να στηρίξετε και να ενισχύσετε τον ρόλο των οικονομικών συμφερόντων μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας".
Screenshot_431

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη συζήτηση της τροπολογίας περί του υποχρεωτικού εμβολισμού των πολιτών άνω των 60 ετών ειδάλλως θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 € μηνιαίως.

Στην τοποθέτησή του, και απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, τόνισε: “Αφού αποτύχατε στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, αφού ρίξατε λευκή πετσέτα, τώρα μας λέτε ότι έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα πειθούς, και προχωράτε σε μέτρα οικονομικών κυρώσεων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Δεν προτείνετε καμία υποχρεωτικότητα για όλους, αφού όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να την αποφύγουν. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ενισχυθεί γενικότερα το κλίμα του αντιεμβολιασμού στη χώρα. Εσείς αντί να λάβετε πρωτοβουλίες πειθούς για να σωθούν ζωές, αντί να υιοθετήσετε θετικά μέτρα για την αύξηση του εμβολιασμού σε αυτές τις ηλιακές κατηγορίες, δυστυχώς προχωράτε σε τιμωρητικά μέτρα που θα οδηγήσουν στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

Και πρόσθεσε: “Σε μια στιγμή που η επέλαση των διαδοχικών κυμάτων της πανδημίας έχει οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του, με δική σας πρωτίστως πολιτική ευθύνη, δεν φροντίσατε να το θωρακίσετε ενώ είχατε όλο το χρόνο για το κάνετε”.

Μίλησε μάλιστα για τις μεγάλες ανάγκες στελέχωσης με υγειονομικό προσωπικό του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, και αναφερόμενος στη ΜΕΘ non covid του νοσοκομείου που εξυπηρετεί όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, τόνισε: Λειτουργεί οριακά με υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υγειονομικών. Ενώ άλλες κλινικές όπως η Ουρολογική έχουν κατεβασμένα ρολά. Το προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή είναι καταπονημένο μετά από σχεδόν δύο χρόνια εξαντλητικής δουλειάς. Έχετε μετατρέψει τα νοσοκομεία σχεδόν αποκλειστικά σε μονάδες covid. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από άλλες υπηρεσίες υγείας περιμένουν καρτερικά είτε από ανάγκη είτε γιατί εμπιστεύονται το δημόσιο σύστημα υγείας. Εκατοντάδες επεμβάσεις για άλλες ασθένειες περιμένουν στο νοσοκομείο Κομοτηνής, όταν γίνονται ελάχιστες επεμβάσεις την εβδομάδα”.

[VID] Λάβρος στη Βουλή ο Δημ. Χαρίτου για το Νοσοκομείο ΚομοτηνήςΑναφερόμενος, δε, στο θέμα του Νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής υπογράμμισε: “Με το καλημέρα που ήρθατε στην κυβέρνηση, η πρώτη πράξη που κάνατε μόλις σας δόθηκε η ευκαιρία, ήταν να αλλάξετε τη σύμβαση για το Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής που είχε υπογραφεί το 2018 από το δημόσιο, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αλλάξατε τη σύμβαση στο σημείο εκείνο που η ιδεοληψία σας συμπίπτει με τα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετείτε. Μετατρέψατε τον χαρακτήρα του νέου Νοσοκομείου από νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Παρά τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων, των υγειονομικών, τις ενστάσεις φορέων της τοπικής κοινωνίας, εσείς προχωράτε, δεν ιδρώνει το αυτί σας, αρκεί να υπηρετήσετε τα συμφέροντα τα οποία έχετε σκοπό. Μήπως το ίδιο δεν κάνατε καταργώντας τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου που καθιέρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην καθαριότητα, τη σίτιση και τη φύλαξη, ωθώντας τα Νοσοκομεία να προχωρήσουν σε εργολαβικές συμβάσεις, παρά το γεγονός ότι αυτές προκαλούν οικονομική αιμορραγία στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων; Αυτή είναι η πολιτική σας, ενδιαφέρεστε μόνο να στηρίξετε και να ενισχύσετε τον ρόλο των οικονομικών συμφερόντων μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στις λάθος επιλογές που εσείς κάνετε”.

Ο βουλευτής στηλίτευσε επίσης την κυβερνητική ρύθμιση για αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα του εθνικού φορέα προμηθειών υγείας και τη μετατροπή του σε ιδιωτικό, γεγονός που όπως είπε “δείχνει με προκλητικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τίποτα που έχει σχέση με το δημόσιο στον χώρο της υγείας. Επιβεβαιώνεται ότι έγνοια σας δεν είναι πως θα ενισχύσετε τους φορείς δημοσίου συμφέροντος, αλλά πως θα ανοίξετε τον δρόμο για να εισχωρήσουν μέσα τα ιδιωτικά συμφέροντα, για το πώς θα κάνετε δουλειές ανοίγοντας παράθυρα για να βολεύετε τα δικά σας παιδιά. Αυτή τη στόχευση υπηρετεί η κρίσιμη ρύθμιση που εισάγετε για αλλαγή του χαρακτήρα της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας. Βάλατε στο «ψυγείο» τον φορέα διαχείρισης προμηθειών, αφού επί 2,5 χρόνια δεν κάνατε μέσω της ΕΚΑΠΥ ούτε έναν κεντρικό διαγωνισμό για την προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας, και τώρα ανακαλύψατε ότι γι’ αυτό φταίει ο χαρακτήρας του ως δημοσίου δικαίου. Ενώ την ίδια στιγμή κάνατε προμήθειες υγειονομικών υλικών κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. Όσο και αν προσπαθείτε να το κρύψετε, θέλετε διαδικασίες εξπρές για αδιαφανείς συμβάσεις με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Να επανέλθουν τα τρωκτικά που λυμαίνονταν χρόνια τώρα τις δαπάνες προμηθειών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Να νομιμοποιήσετε μέσω του φορέα, αυτό που κάνατε πριν, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. Θέλετε ως διευθυντικά στελέχη στο ΕΚΑΠΥ καλοπληρωμένους μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα που να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με τις φαρμακευτικές ή άλλες εταιρείες, πράγμα που επιτρέπουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου σας”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood