Δημ. Χαρίτου-Ελ. Δούδα: “Το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό υπονομεύει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ”

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που "πλήττουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ και υποβαθμίζουν σταδιακά τον ρόλο της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των ΣΕΦΑΑ, που παρέχουν υψηλής ακαδημαϊκής αξίας και σύγχρονες σπουδές, όπως η σχολή της Κομοτηνής".
_Συνάντηση βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρη Χαρίτου με κοσμήτορα  ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής (1)

Σε συνάντηση που είχε ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου στη  Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Κομοτηνής του ΔΠΘ με την κοσμητόρισσα Ελένη Δούδα, συζητήθηκαν οι “σοβαρές  επιπτώσεις που θα έχει στα ΤΕΦΑΑ, στον ελληνικό αθλητισμό και στην ποιότητα ζωής των πολιτών, το σχέδιο νόμου «Αθλητικός Εθελοντισμός, Αθλητισμός Αναψυχής και Άθλησης για όλους»”.

Στη συζήτηση αναδείχτηκαν οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που “πλήττουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΦΑΑ και υποβαθμίζουν σταδιακά τον ρόλο της δημόσιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης των ΣΕΦΑΑ, που παρέχουν υψηλής ακαδημαϊκής αξίας και σύγχρονες σπουδές, όπως η σχολή της Κομοτηνής”.

Άλλες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, δε, “ανοίγουν τον δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού και της άσκησης”, όπως τονίστηκε.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συνέπειες που ανακύπτουν στην άσκηση των πολιτών, κυρίως σε θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και στην κατάργηση προγραμμάτων άθλησης για όλους που υλοποιούνται εδώ και δεκαετίες με τη συμβολή των ΤΕΦΑΑ.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε την κοσμητόρισσα, σημειώνοντας ότι συντάσσεται με τις ΣΕΦΑΑ για την απόσυρση όλων των επίμαχων διατάξεων του νομοσχεδίου.

Οι δυο τους μάλιστα συμφωνήσαν να συνεχιστεί η επικοινωνία τους για θέματα που αφορούν τη Σχολή της Κομοτηνής, όπως αυτό της υποστελέχωσης.

Δημ. Χαρίτου-Ελ. Δούδα: "Το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό υπονομεύει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ" Δημ. Χαρίτου-Ελ. Δούδα: "Το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό υπονομεύει τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood