Φάμελλος: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ρεύμα και τον Νοέμβριο

"Τον Ιανουάριο θα τριπλασιαστεί η χρέωση για το ρεύμα. Σε κάθε ένα (1) ευρώ που θα καταναλώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για ρεύμα, θα προστίθενται άλλα δύο (2) ευρώ, λόγω της ρήτρας στα τιμολόγια που συνδέεται με τη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας".
ΦΑΜΕΛΛΟΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΔΕΗ

“Άλλη μία αρνητική πρωτιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιώνει η ελληνική κοινωνία, με την Ελλάδα να «στέφεται» πρωταθλήτρια ακρίβειας στο ρεύμα στην Ευρώπη, και τον Νοέμβριο”, τόνισε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης ​Φάμελλος, και εξήγησε:

“Η Ελλάδα, με ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καταγράφει την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη για τον μήνα Νοέμβριο: 228,87 ευρώ ανά MWh. «Επίτευγμα» που θα δουν στους λογαριασμούς τους οι καταναλωτές τον Ιανουάριο, οπότε και θα τριπλασιαστεί η χρέωση για το ρεύμα.

Με απλά λόγια, σε κάθε ένα (1) ευρώ που θα καταναλώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις για ρεύμα, θα προστίθενται άλλα δύο (2) ευρώ λόγω της ρήτρας στα τιμολόγια που συνδέεται με τη χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας.

Είναι ξεκάθαρο σε όλους και όλες – εκτός πιθανά από τα στελέχη της κυβέρνησης – πως τα ποσά επιδότησης των αυξήσεων, ακόμη και μετά από όλες τις τροποποιήσεις όπου τα 9 ευρώ έγιναν 18 και στη συνέχεια 39, δεν αρκούν για να καλύψουν τις υπέρογκες επιβαρύνσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι καταναλωτές τους επόμενους μήνες. 

Φάμελλος: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ρεύμα και τον ΝοέμβριοΕνώ η ακρίβεια στο ρεύμα συνεχίζει να καλπάζει, η κυβέρνηση της ΝΔ εμμένει στο να αφήνει την αγορά ηλεκτρικής ενέργεια χωρίς έλεγχο και ρύθμιση, με τις αρμόδιες Αρχές [Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και Επιτροπή Ανταγωνισμού], να κλείνουν τα μάτια στο εν εξελίξει φαινόμενο που θέτει σε αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που βιώνουν επιπρόσθετα τα αποτελέσματα της απώλειας ελέγχου της υγειονομικής κρίσης.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει έστω και τώρα με μέτρα ελέγχου της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και αποτροπής ολιγοπωλιακών παιχνιδιών, με πραγματικά μέτρα που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση των πολιτών στο αγαθό του ηλεκτρισμού, ειδικά για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, καθώς και να διασφαλίσει ότι η δική της ανεπάρκεια και προχειρότητα δεν θα θέσει σε κίνδυνο την επάρκεια του ενεργειακού μας συστήματος τον χειμώνα.

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλες αρνητικές πρωτιές με υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood