Έναν ακόμα επαρχιακό δρόμο που παρουσιάζει προβλήματα ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για τον δρόμο που συνδέει την έδρα του Δήμου Ιάσμου με τον οικισμό του Κοπτερού στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, μήκους 4,5 χιλιομέτρων.

Ο συγκεκριμένος δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση από κατοίκους της περιοχής που κινούνται μεταξύ των Δήμων Ιάσμου και Ξάνθης και έχει υποστεί φθορές.

Η παρέμβαση της Περιφέρειας έχει στόχο να αποκαταστήσει τις φθορές στο οδόστρωμα, να αυξήσει το πλάτος του δρόμου, να συντηρήσει αλλά και να κατασκευάσει νέα τεχνικά, βελτιώνοντας έτσι το συνολικό επίπεδο ασφάλειας για τους οδηγούς. Παράλληλα, με το έργο θα λυθεί και ένα χρόνιο πρόβλημα απορροής ομβρίων υδάτων καθώς θα κατασκευαστούν επίσης έξι τεχνικά επί της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ.

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: 5,1 εκατ. € από το ΕΣΠΑ για την ανακατασκευή του δρόμου Ιάσμου-ΚοπτερούΤο έργο είναι προϋπολογισμού 5,1 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Με αφορμή την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του για το θέμα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αχμέτ Ιμπράμ, τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών Τζιχάν Ιμάμογλου, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ψηφιακής Πολιτικής Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη, παρουσία της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ζωής Κοσμίδου, του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Τάσου Παράσχου, του Προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών Ροδόπης Κώστα Δερνεκτσή, και του ειδικού συμβούλου της Περιφέρειας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης Χρήστου Μαχαίρα.

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: 5,1 εκατ. € από το ΕΣΠΑ για την ανακατασκευή του δρόμου Ιάσμου-Κοπτερού