Ανοιχτή επιστολή Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης προς τους τοπικούς Βουλευτές

Αφορμή για αυτήν την πολλοστή δημόσια υποβολή των αιτημάτων τους, απετέλεσε η ανακοίνωση από τον κ. Μητσοτάκη της έκτακτης οικονομικής στήριξης εν όψει της πανδημίας, των υγειονομικών, σε αντιδιαστολή, όπως σημειώνουν, του γεγονότος οτι "ο κύριος πρωθυπουργός παρά την προσωπική του δέσμευση από τον Μάρτιο του 2020, ξεχνά και εξαιρεί από την υλική επιβράβευση τους ένστολους μαχητές που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία".
Αστυνομικό-Μεγαρο-Κομοτηνης (2)

Την παρέμβαση των τοπικών βουλευτών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, Δημήτρη Χαρίτου και Ιλχάν Αχμέτ, προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, με σκοπό την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων του αστυνομικού σώματος, αξιώνει με ανοιχτή επιστολή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης.

Αφορμή για αυτήν την πολλοστή δημόσια υποβολή των αιτημάτων τους, απετέλεσε η ανακοίνωση από τον κ. Μητσοτάκη της έκτακτης οικονομικής στήριξης εν όψει της πανδημίας, των υγειονομικών, σε αντιδιαστολή, όπως σημειώνουν, του γεγονότος οτι “ο κύριος πρωθυπουργός παρά την προσωπική του δέσμευση από τον Μάρτιο του 2020, ξεχνά και εξαιρεί από την υλική επιβράβευση τους ένστολους μαχητές που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία”.

Ανοιχτή επιστολή Ένωσης Αστυνομικών Ροδόπης προς τους τοπικούς ΒουλευτέςΟλόκληρη η επιστολή:

“Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές.

Όπως γνωρίζετε, τη Δευτέρα 22-11-2021 ανακοινώθηκε στη Βουλή δια στόματος του Πρωθυπουργού της χώρας ότι η Κυβέρνηση προτίθεται μέχρι τέλη Δεκεμβρίου 2021 να καταβάλει – για μία ακόμη φορά – έκτακτο επίδομα στους υγειονομικούς ως επιβράβευση για το έργο τους και τη συνεισφορά τους στη διαχείριση της θανατηφόρας πανδημίας του COVID-19.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Κυβέρνησης προς τους υγειονομικούς της χώρας μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και την επικροτούμε, είμαστε όμως αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε ότι τον Μάρτιο του 2020 σε διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Οι μαχητές των νοσοκομείων μας αξίζουν κάθε βοήθεια. Είναι οι ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες. Όπως και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας και οι ένστολοί μας που νύχτα και μέρα προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό. Τους ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Ελλήνων. Δεν τους αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος, αλλά κάτι παραπάνω.  Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό».

Δυστυχώς όμως ο κύριος Πρωθυπουργός, παρά την προσωπική του δέσμευση, για μια ακόμη φορά ξεχνά και εξαιρεί από την υλική επιβράβευση όλους εμάς τους ένστολους μαχητές που υπηρετούμε στην Ελληνική Αστυνομία και:

  • είμαστε αυτοί που καθημερινά δίνουμε μάχη με την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία για να διασφαλίζουμε τη δημόσια και κρατική ασφάλεια της χώρας,
  • είμαστε αυτοί που προτάξαμε τα στήθη μας στα σύνορα του Έβρου και αναχαιτίσαμε επιτυχώς την οργανωμένη επίθεση από τον Ερντογάν που επιχειρήθηκε μέσω της προώθησης χιλιάδων παράνομων μεταναστών από την Τουρκία προς τον Έβρο και έτσι απείλησε σοβαρά την ασφάλεια των συνόρων μας,
  • είμαστε αυτοί που επί χρόνια ολόκληρα «βάζουμε πλάτη» για τη διαχείριση του μεταναστευτικού,
  • είμαστε αυτοί που επί χρόνια ολόκληρα έχουμε φορτωθεί στην πλάτη μας δεκάδες πάρεργα που παρ’ ότι αποτελούν κύριο έργο άλλων δημοσίων υπηρεσιών, τελικά εκτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από την Ελληνική Αστυνομία (έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εφαρμογή γενικού οικοδομικού κανονισμού, επιδόσεις δικογράφων, επιδόσεις στρατιωτικών εγγράφων, κ.λπ.),
  • είμαστε αυτοί που από την πρώτη στιγμή μαζί με το υγειονομικό προσωπικό (αυτοί εντός των νοσοκομείων κι εμείς στους δρόμους και σε όποιο άλλο μέρος μπορεί κανείς να φανταστεί ότι υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα, επιφορτισμένοι με τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού εφαρμογής των μέτρων), δίνουμε σκληρή μάχη για τη διαχείριση της θανατηφόρας πανδημίας, για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, και χάρη σε αυτήν τη δική μας καθημερινή μάχη καταφέρνουμε και κρατιέται όρθιο (έστω και υπό καθεστώς πίεσης) το Εθνικό Σύστημα Υγείας – γιατί θα πρέπει να αναγνωρίσετε όλοι ότι αν εμείς δεν δίναμε αυτή την υπεράνθρωπη μάχη στους δρόμους, τότε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είχε καταρρεύσει ολοκληρωτικά προ πολλού και θα θρηνούσαμε τώρα πολλαπλάσιους νεκρούς από τον κορωνοϊο συμπολίτες μας.

Για να φέρουμε όμως εις πέρας όλα αυτά, δουλεύαμε καθημερινά με ανάκληση των αδειών μας για σχεδόν έναν χρόνο, γράψαμε εκατομμύρια απλήρωτες εργατοώρες και συνεχίζουμε να το κάνουμε με πίστη και φιλότιμο, εκτεθειμένοι σε άμεσο κίνδυνο υγείας και ζωής, θρηνώντας εκατοντάδες συναδέλφους μας που θυσίασαν τη ζωή τους απλόχερα και χωρίς δεύτερη σκέψη στον βωμό του καθήκοντος, και μετρώντας παράλληλα χιλιάδες τραυματισμούς συναδέλφων μας, που σε πάρα πολλές περιπτώσεις τους άφησαν βαριές αναπηρίες.

Για αυτήν την αδιαμφισβήτητα σημαντική προσφορά μας, η οποία αναγνωρίζεται πλήρως από την κοινωνία που πάντα πιστά υπηρετούμε, συντασσόμαστε πλήρως με την  Ομοσπονδία μας και αξιώνουμε από εσάς την ΑΜΕΣΗ και ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σας προς την Κυβέρνηση, ώστε να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας που αφορούν:

Α) Την άμεση τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την πληρωμή όλων των δεδουλευμένων ωρών νυχτερινής απασχόλησης.

Β) Τη θεσμοθέτηση οικονομικής επιβράβευσης όλων των εμπλεκομένων συναδέλφων στη διαχείριση κρίσεων, πολύ δε περισσότερο εξαιτίας και αυτής της νέας υγειονομικής έκρηξης του COVID-19.

Γ) Την αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας.

Δ) Ένα δίκαιο μισθολόγιο που θα ανταποκρίνεται στη διαρκή προσφορά και στο έργο του αστυνομικού επαγγέλματος.

Αναμένουμε να μας γνωρίσετε τις παρεμβάσεις σας προς την Κυβέρνηση και τον κ. Πρωθυπουργό ώστε να αναγνωριστεί επιτέλους εμπράκτως – όχι μόνο με λόγια και sms – το ότι οι αστυνομικοί είναι παντού, νύχτα και μέρα, και προσφέρουν τον εαυτό τους για το κοινό καλό, φέροντας επιτυχώς εις πέρας κάθε αποστολή που τους ανατίθεται για την πατρίδα και τους πολίτες”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood