“Ελληνική Λύση”: Να τιμηθεί η “Κυρά του Δέλτα Έβρου”

"Ελληνική Λύση": Να τιμηθεί η "Κυρά του Δέλτα Έβρου".
kyra_tou_evrou_slpress

Να τιμηθεί σε ειδική τελετή η “Κυρά του Δέλτα Έβρου”, κ. Άρτεμις Παπακωστίδου, ζητά από τους υπουργούς εθνικής άμυνας και προστασίας του πολίτη η “Ελληνική Λύση”.

Συγκεκριμένα σε ερώτησή της στη Βουλή, αναφέρει:

“Η κυρία Άρτεμις Παπακωστίδου από το Φυλαχτό Έβρου, ή άλλως «Η κυρά του Δέλτα του Έβρου», ζει επί 35 συναπτά έτη μαζί με τον σύζυγό της καπετάν Νίκο, στις καλύβες του Δέλτα του Έβρου, σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα, ως βιοπαλαιστής και καθημερινός φύλακας του ελληνισμού.

Η ελληνική σημαία υψώνεται στην καλύβα της όλον τον χρόνο, ενώ η ίδια ζει σε ένα από τα επικινδυνότερα σημεία των συνόρων, αντιμετωπίζοντας τις καθημερινές κακουχίες και τους κινδύνους οι οποίοι απορρέουν από τη διαβίωση σε ελάχιστα μέτρα απόσταση από την τουρκική πλευρά.

Εργαζόμενη σκληρά, εξασφαλίζει τα προς το ζην έχοντας αναθρέψει δύο παιδιά.

Είναι η μοναδική γυναίκα στο Δέλτα του Έβρου, και την αποκαλούν με σεβασμό «Καπετάνισσα».

Οι υπηρετήσαντες επί σειρά δεκαετιών στρατεύσιμοι, αξιωματικοί, και οι δυνάμεις ασφαλείας και φυλάξεως των συνόρων, τη γνώρισαν και την εκτίμησαν.

Σε μια εποχή καταρρεύσεως των αιωνίων αρετών του ελληνισμού, όπως της άδολης φιλοπατρίας, της προσφοράς, της φιλοξενίας, της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και προς τον Θεό, της στωικότητας και της αρετής, προτείνουμε, ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης, να τιμηθεί από τα Υπουργεία σας η επί 35ετία άγρυπνος και αδιάλειπτος φρουρός των συνόρων και Ελληνίδα μάνα, η κυρία Άρτεμις Παπακωστίδου ή άλλως «Κυρά του Δέλτα του Έβρου» εκ Φυλαχτού Έβρου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε για τους ανωτέρω λόγους να τιμήσετε με ειδική διάκριση την ως άνω κυρία Άρτεμη Παπακωστίδου σε ειδική επί τούτου τελετή, από κοινού, ως εκπρόσωποι της Πατρίδας μας, η οποία πατρίδα είναι ανάγκη να αναγνωρίζει και να σέβεται τέτοιας υφής ανθρώπους, που δυστυχώς τείνουν να εκλείψουν;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood