Αυστηρό μήνυμα προς όλους εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου στο θέμα της πανδημίας, έστειλε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων.

«Αυτό σημαίνει εγωισμός και απειθαρχία σε εκείνα τα οποία συνιστά η Εκκλησία», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του το πρωί του ο Επίσκοπος, προσθέτοντας πως «μόνο που το λέει η Εκκλησία εμείς θα πρέπει να κάνουμε υπακοή».

“Μη νομίζουν οτι έτσι υπηρετούν τον Χριστό”

Από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, ο κ.κ. Παντλεήμων, αφού εξέφρασε τη λύπη του για όσους αρνούνται επιδεικτικά ακόμη και σήμερα να φορούν την προστατευτική μάσκα, σημείωσε: «Να σταματήσουν να το κάνουν αυτό· μην έχουν τη συναίσθηση ότι έτσι υπηρετούν τον Χριστό. Το πανάκι αυτό που φοράμε στο πρόσωπο δεν προσβάλλει το Θείο. Η άλλη μάσκα προσβάλλει, και εκείνη θα πρέπει να αποβάλλουμε».

“Να ακούμε μόνο τους γιατρούς”

Όπως επεσήμανε, μάλιστα, θα πρέπει να τηρούμε με ευλάβεια τα μέτρα που μας προτείνουν οι ειδικοί. «Βλέπουμε πόσοι άνθρωποι νόσησαν και πόσοι έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μια εποχή υγειονομικής κρίσης. Για τον λόγο αυτόν να ακούμε μόνο τους γιατρούς και κανέναν άλλον. Όλοι οι άλλοι μας στέλνουν στα νοσοκομεία και στον επάνω κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επικρίνοντας και τους αρνητές ιερείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ιεράρχης μιλά με αυστηρό τόνο για τα ζητήματα της πανδημίας. Πριν από μερικές ημέρες είχε αναφερθεί ξανά στα εμβόλια, στη χρήση της μάσκας και στην εμπειρία που είχε ο ίδιος με τον κορωνοϊό, επικρίνοντας παράλληλα και όσους ιερείς διατηρούν αρνητική στάση.

πηγή: orthodoxia.info.news

επιμέλεια: inkomotini.news