Μέσα από τον αθλητισμό δόθηκε το πρώτο μήνυμα “κατά της ΒΙΑΣ – υπέρ των ΓΥΝΑΙΚΩΝ”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που συνδιοργανώνουν με πλειάδα φορέων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο Δήμος Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, και η Κοιν.Σ.Ε.Π. Θράκης “Κίνητρο”.

Την πρωτοβουλία στήριξε η ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δείχνοντας το κοινωνικό τους πρόσωπο. Συγκεκριμένα, στον αγώνα μεταξύ ΓΑΣ Κομοτηνή και Α.Σ. Μακεδονικού που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, αθλητές των δυο ομάδων, αθλήτριες του ΓΑΣ, διαιτητές και παράγοντες του αθλητισμού, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών.

Πριν την έναρξη του αγώνα, φόρεσαν  πορτοκαλί μπλουζάκια, χρώμα που συμβολίζει την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την έμφυλη βία, στα οποία αναγραφόταν ο αριθμός 15900 με τον οποίο σε 24ωρη βάση μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος καταγγέλλοντας περιστατικό βίας. Επίσης, στα μπλουζάκια ήταν ζωγραφισμένο το σύμβολο της χειρονομίας που εκπέμπει SOS σε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας: ένα σήμα με τα δάχτυλα διπλωμένα στην παλάμη που μπορεί να σώσει ζωές, καθώς καλεί σε βοήθεια με μη λεκτικό τρόπο.

Επίσης, κράτησαν πλακάτ με μηνύματα κατά της ΒΙΑΣ: «Καμία μόνη, καμία άλλη νεκρή».

Κομοτηνή: "Μπασκετικό" μήνυμα "Κατά της βίας - Υπέρ των γυναικών" Κομοτηνή: "Μπασκετικό" μήνυμα "Κατά της βίας - Υπέρ των γυναικών" Κομοτηνή: "Μπασκετικό" μήνυμα "Κατά της βίας - Υπέρ των γυναικών" Κομοτηνή: "Μπασκετικό" μήνυμα "Κατά της βίας - Υπέρ των γυναικών" Κομοτηνή: "Μπασκετικό" μήνυμα "Κατά της βίας - Υπέρ των γυναικών"