Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η “Ελπίς των Χριστιανών”

Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών".
51691569003_0da98f78a9_o

Τη θαυματουργό ιερά εικόνα της Παναγίας, «Ελπίς Χριστιανών» (16ου αι.), από τον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, και το αντίγραφο του Λαβάρου της Επανάστασης του 1821 από την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, το οποίο μετέφερε ὁ Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος, υποδέχτηκε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Ακολούθησε τέλεση Δοξολογίας χοροστατούντος του εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου, και συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου και του Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε επιστημονική εσπερίδα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής με θέμα «Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος και η προσφορά του στον Αγώνα του 1821».

Προλόγησε η Καθηγήτρια του ΔΠΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Μαρία Τζιάτζη, και ομιλητές ήταν οι:

  • Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων με θέμα «Κληρικοί της Θράκης και η Επανάσταση του 1821».
  • Φωκίωνας Π. Κοτζαγεώργης, αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 στη Χαλκιδική».
  • Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΔΠΘ με θέμα «Η Επανάσταση του 1821 και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κωνστάντιος».

Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών" Κομοτηνή: Στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας και η "Ελπίς των Χριστιανών"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood