[VID] “Ποτέ δεν φταις εσύ!” – Τρεις πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ας βοηθήσουμε όλοι να φτάσουν αυτές οι ιστορίες στα παιδιά που βιώνουν τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης, ώστε να βρουν το θάρρος να μιλήσουν.
Screenshot_351

Παρακολουθήστε τρεις πραγματικές ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS, 1056.

Τρεις ιστορίες που περιγράφουν τη φρίκη, την ντροπή, και τις ενοχές που βιώνουν τα παιδιά που πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Τρεις πραγματικές ιστορίες που πρέπει να φτάσουν στα αυτιά κάθε παιδιού που έχει κακοποιηθεί, λέγοντάς του: «Ποτέ δεν φταις εσύ!».

Τρεις από τις εκατοντάδες ιστορίες που έχει χειριστεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και από τις χιλιάδες συνολικά που…«μένουν μυστικό».

Σε αυτές τις ιστορίες των παιδιών δίνουν φωνή και πρόσωπο οι μαθητές-εθελοντές του YouSmile, θέλοντας έτσι να σταθούν στο πλευρό των συνομηλίκων τους που έχουν κακοποιηθεί. Η ιδέα για τη δημιουργία του βίντεο προέκυψε ως φυσική ανάγκη στην «Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού» με αφορμή τα αυξημένα ανησυχητικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης που τον τελευταίο καιρό αναδεικνύονται καθημερινά.

Ας βοηθήσουμε όλοι να φτάσουν αυτές οι ιστορίες στα παιδιά που βιώνουν τη φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης, ώστε να βρουν το θάρρος να μιλήσουν.

Μοιραστείτε το!

 

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών συνεχίζει να μένει μυστικό…

18η Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

19η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την αρχή του 2021 μέχρι και τον Οκτώβριο:

●  Στήριξε 2.459 κακοποιημένα παιδιά.
●  Έλαβε από τις αρμόδιες Αρχές αιτήματα φιλοξενίας για 143 παιδιά.
●  Στήριξε 41 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα 55 παιδιά τους.
●  Πραγματοποίησε δράσεις πρόληψης σε 12.921 μαθητές και μαθήτριες, 7.265 γονείς και κηδεμόνες, και 2.031 εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά:
● Διαχειρίστηκε 1.057 κλήσεις που αφορούν σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
● Φιλοξένησε και 41 γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα 55 παιδιά τους.
● Πραγματοποίησε 125 επιτόπιες παρεμβάσεις για 193 παιδιά που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο.
● Δέχτηκε στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. 1.026 ανώνυμες και επώνυμες αναφορές για κακοποίηση και παραμέληση 1.338 παιδιών.
● Δέχτηκε από τις αρμόδιες Αρχές 101 αιτήματα για τη φιλοξενία 143 παιδιών θυμάτων βίας.
● Έχει παράσχει θεραπευτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε 112 παιδιά θύματα κάθε μορφής βίας.
● Έχει στηρίξει συμβουλευτικά 5.066 παιδιά και ενήλικες, εκ των οποίων τα 512 αφορούσαν εξειδικευμένα σε: α) Προβλήματα Σεξουαλικής Κακοποίησης ανηλίκων, β) Προβλήματα Σωματικής-Ψυχολογικής κακοποίησης ανηλίκων και γ) Εκφοβισμό.
● Έχει πραγματοποιήσει διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 12.921 μαθητές και μαθήτριες, σε 7.265 γονείς και κηδεμόνες, και σε 2.031 εκπαιδευτικούς.
● Σήμερα μεγαλώνει στα 11 Σπίτια του 304 παιδιά.
● Σήμερα στηρίζει 79 ενηλίκους που μεγάλωσαν στα Σπίτια του.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 26 συναπτά έτη προσφοράς, στέκεται δίπλα σε κάθε παιδί θύμα βίας, μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου εξειδικευμένων υπηρεσιών, που εκτείνεται από την πρόληψη έως τη θεραπεία, με απώτερο στόχο την ολιστική κάλυψη των αναγκών των παιδιών. Ο Οργανισμός στα 26 χρόνια δράσης του, στον τομέα της Βίας έχει υποστηρίξει 1.285.460 παιδιά.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών συνεχίζει να μένει μυστικό

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαχρονικά δίνει έμφαση στο φαινόμενο της Σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών, ένα φαινόμενο που αποτελεί θέμα Δημόσιας Υγείας κι έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με βασικότερο εξ αυτών το γεγονός ότι δεν καταγγέλλεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αναφορές για την κακοποίηση 1.338 παιδιών, εκ των οποίων μόνο για 11 παιδιά αναφέρθηκε σεξουαλική κακοποίηση. Ποσοστό ελάχιστο, σε σχέση με την πραγματικότητα.

Με αυτό ως δεδομένο, από το 2017, ο Οργανισμός υλοποιεί την πανελλαδική εκστρατεία «Μένει μυστικό» ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστα Γιαννόπουλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών και τα αυξημένα περιστατικά που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/C-7QbENSqlI

Διαβάστε τον αναλυτικό απολογισμό της πανελλαδικής καμπάνιας «Μένει Μυστικό» από το 2017 έως σήμερα ΕΔΩ:

https://www.hamogelo.gr/media/uploads_file/2021/10/25/p1firq2uda5d2ksb12991hub177h6.pdf

Σύμμαχος στις ενέργειες του Οργανισμού είναι και το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο “You Smile”, οι μαθητές-εθελοντές του οποίου αναλαμβάνουν δράση με προσωπικές ιδέες και προτάσεις για την προστασία των παιδιών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα υλοποιεί δράσεις με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των φαινομένων κάθε μορφής Βίας απέναντι στα παιδιά. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω πλήθους υπηρεσιών που επεκτείνονται σε τρεις βασικούς άξονες: την Πρόληψη, την Παρέμβαση και τη Θεραπεία.

Δείτε συνολικά όλες τις Δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία παιδιών θυμάτων κάθε μορφής βίας ΕΔΩhttps://www.hamogelo.gr/gr/el/paidia-thimata-vias/

Τα επόμενα βήματα του Οργανισμού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

1. Υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “CARE”, το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση φορέων και αρχών της «πρώτης γραμμής» όπως η αστυνομία, οι εισαγγελικές αρχές, οι τηλεφωνικές γραμμές βοήθειας, και οι κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες πάνω στις καλές πρακτικές προσέγγισης των κακοποιημένων παιδιών που πρέπει να απομακρυνθούν από το οικογενειακό τους περιβάλλον.
2. Έχει εντάξει στον σχεδιασμό του συναντήσεις εργασίας και συνέργειες με τους αστυνομικούς συντάκτες της χώρας για την υλοποίηση οργανωμένων διαδικασιών προστασίας των παιδιών μέσω της προβολής από τα ΜΜΕ.
3. Συνεχίζει να εργάζεται σταθερά για τη Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη μέσα από διεθνείς συνεργασίες με στόχο την εφαρμογή προτάσεων και διαδικασιών για τη Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη.
4. Εφαρμόζει καινοτόμες τεχνολογίες από το εξωτερικό, όπως το GMCNgine, την πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία αναρτώνται όλες οι πληροφορίες και φωτογραφίες εξαφανισμένων παιδιών, έχουν πρόσβαση οι συνεργαζόμενοι φορείς και οι διωκτικές αρχές, και όπου, στο πλαίσιο συνεργασίας με την εταιρεία Amazon Web Services γίνεται αναζήτηση και αναγνώριση σε βάσεις δεδομένων και στο deep & dark web. Σε περίπτωση που τα παιδιά εντοπιστούν, κινητοποιούνται διασυνοριακά όλες οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό των παιδιών όσο και για τη δίωξη των δραστών. Η Ελλάδα και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χάρη στην εμπειρία, τον τεχνολογικό εξοπλισμό, την τεχνογνωσία που διαθέτουν εντάχθηκαν πρώτοι στο νέο αυτό εργαλείο. Για να παρακολουθήσετε το video πατήστε ΕΔΩ: https://www.youtube.com/watch?v=uFMpzDK880s

Διαβάστε αναλυτικά τα Στατιστικά Στοιχεία του Οργανισμού στον τομέα της Βίας για το 2020 και 2021 ΕΔΩ:

https://drive.google.com/drive/folders/1jD2V-DpNpwb7Ql7k0MtLj_1pwKYeHb5U?usp=sharing

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood