ΚΚΕ: “Άμεσα να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου με μετανάστες στον Ίασμο”

"Η ελληνική κυβέρνηση να πιέσει για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της Ε.Ε. και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απ' ευθείας για τις χώρες προορισμού τους".
ΠΟΛΥΝΕΚΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΙΑΣΜΟΣ ΚΚΕ
Ανακοίνωση για το πολύνεκρο τροχαίο με μετανάστες στα διόδια της Εγνατίας Οδού στον Ίασμο Ροδόπης εξέδωσε το ΚΚΕ.
Σε αυτήν, τονίζει:

“Ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος στην Εγνατία Οδό με νεκρούς και τραυματίες, γεμίζει με θλίψη και οργή. Οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει άμεσα να διερευνηθούν.

Φυσικά, το δυστύχημα αυτό, όπως και όλα τα αντίστοιχα, δεν είναι απλά η “κακιά στιγμή”. Τα κύματα των κατατρεγμένων θα μεγαλώνουν εξαιτίας της όξυνσης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και ανταγωνισμών, μέρος των οποίων είναι ιδιαίτερα η περιοχή της Θράκης. Όσο συνεχίζεται σε βάρος τους η πολιτική της άγριας καταστολής, της ανεξέλεγκτης δράσης της FRONTEX στα σύνορα, του εγκλωβισμού και των επαναπροωθήσεων, τόσο οι απελπισμένοι αυτοί άνθρωποι θα πέφτουν στα νύχια των κυκλωμάτων διακινητών και τόσο θα μετράμε ναυάγια στο Αιγαίο και τροχαία κοντά στα χερσαία σύνορα.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και της αντιμεταναστευτικής και αντιπροσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε., που συνυπογράφουν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις. Οι Κανονισμοί του Δουβλίνου και η απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας οδηγούν στο διπλό εγκλωβισμό τους στη χώρα μας, που δεν αποτελεί τον πραγματικό τους προορισμό.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μη συμβιβαστεί με την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, να δυναμώσει την αλληλεγγύη του αλλά και την πάλη του απέναντι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Να διεκδικήσει:

– Προστασία των δικαιωμάτων των προσφύγων στο άσυλο και στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους, με παράλληλη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους για αξιοπρεπή στέγαση, εργασία, Παιδεία, Κοινωνική Πρόνοια, χωρίς επαναπροωθήσεις, απελάσεις και υπερδομές-φυλακές.

– Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τα σχέδια ΝΑΤΟ – Ε.Ε. Καμία διευκόλυνση στους μακελάρηδες των λαών. Να κλείσουν τώρα όλες οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις.

Αντί η κυβέρνηση να ενισχύει την παρουσία της Frontex στα σύνορα, να χτίζει πελώριους φράκτες, και να εφοδιάζεται με υπερσύγχρονα μέσα παρακολούθησης και καταστολής, αντί να εγκαινιάζει φυλακές της Ε.Ε. στα νησιά, να πιέσει για Επιτροπές Ασύλου μέσα στην Τουρκία, με ευθύνη της Ε.Ε. και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, και από εκεί να ταξιδεύουν οι πρόσφυγες απ’ ευθείας για τις χώρες προορισμού τους“.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood