Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης εκφράζει “την αγανάκτησή του και την έντονη αποδοκιμασία του στην απόφαση του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ να μετακινηθούν αναισθησιολόγοι από το ήδη υποστελεχωμένο αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Κομοτηνής προς το νοσοκομείο Σερρών για τον μήνα Νοέμβριο”.

Επιπλέον, τονίζεται στην ανακοίνωση:

“Η απόφαση αυτή μας βρίσκει εντελώς αντίθετους και δημιουργεί την εντύπωση πως για ακόμη μια φορά υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Κομοτηνής σε σχέση με τα νοσοκομεία άλλων νομών. Στις σημερινές υγειονομικές συνθήκες είναι απαράδεκτο να απογυμνώνεται το ήδη αποδυναμωμένο αναισθησιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, ειδικότερα αφού έχει επιφορτιστεί εκτός από τη διενέργεια των καθημερινών χειρουργείων και όλων των άλλων ιατρικών πράξεων που αφορούν την κρίσιμη αυτή ειδικότητα, και με τη μετακίνηση ενός αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Είναι άξιο απορίας γιατί δεν επελέγησαν για μετακίνηση στο Νοσοκομείο Σερρών γιατροί οι οποίοι υπηρετούν σε κοντινότερα, μεγαλύτερα, και με λιγότερα προβλήματα νοσοκομεία, και προτιμήθηκε το Νοσοκομείο Κομοτηνής, ειδικά σε μια περίοδο όπου αναζητούνται ιδιώτες γιατροί για να βοηθήσουν να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του!

Θα θέλαμε να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι τα προβλήματα των Νοσοκομείων λύνονται με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, και όχι με τέτοιου είδους μετακινήσεις οι οποίες δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα“.