41 τηλεφωνικές-ηλεκτρονικές απάτες με λεία 323.713 € το τελευταίο 4μηνο στην ΑΜ-Θ

Διαστάσεις μάστιγας έχει λάβει το φαινόμενο των τηλεφωνικών-ηλεκτρονικών απατών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
0f49e5da-6759-443a-9713-78c92cb2771e

Διαστάσεις μάστιγας έχει λάβει το φαινόμενο των τηλεφωνικών-ηλεκτρονικών απατών στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα δελτία Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας ΑΜ-Θ, από τα τέλη Αυγούστου του 2021 μέχρι και τα πρώτα 24ωρα του 2022, έχουν σημειωθεί 41 περιστατικά, με τη λεία των επιτήδειων να ανέρχεται στο εξωφρενικό ποσό των 323.713 €!

Αναλυτικά:

 • Την 1-1-2022 εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Αλεξανδρούπολη. Άγνωστη, προσποιούμενη γνωστή επιχειρηματία της πόλης, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει τα προσωπικά του τραπεζικά
  δεδομένα και να αποκτήσει με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, από τον οποίο στη συνέχεια αφαίρεσε συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.
 • Στις 28-12-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στη Δράμα. Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μήνυμα που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), προτρέποντάς τον να τον ακολουθήσει και να συμπληρώσει τα προσωπικά του τραπεζικά στοιχεία, προκειμένου «να ανανεωθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, διότι δεσμεύτηκε ο λογαριασμός του». Ο παθών πάτησε τον σύνδεσμο συμπληρώνοντας τα ανωτέρω στοιχεία, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμό του και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 940 ευρώ.
 • Στις 25-12-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link). Ο παθών μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, όπου πληκτρολόγησε τους προσωπικούς του κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό του και να προβεί σε μεταφορά χρημάτων και μία ηλεκτρονική αγορά, ύψους 1.960 ευρώ.
 • Στις 25-12-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπή στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, η παθούσα έλαβε μήνυμα που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), προτρέποντάς την να τον ακολουθήσει και να συμπληρώσει τα προσωπικά της στοιχεία, τον  16ψηφιο αριθμό της τραπεζικής της κάρτας, τον τριψήφιο κωδικό που βρίσκεται στο πίσω μέρος της κάρτας και τον κωδικό της σε ηλεκτρονική εφαρμογή της τράπεζας, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να μην ακυρωθούν όλες οι ηλεκτρονικές της συναλλαγές. Η παθούσα πάτησε τον σύνδεσμο και συμπλήρωσε τα ανωτέρω στοιχεία, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμό της και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων και αγορές, ύψους 1.960 ευρώ.
 • Στις 22-12-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπή στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, η παθούσα έλαβε μήνυμα που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), προτρέποντάς την να τον ακολουθήσει προκειμένου να μην «παγώσει» ο λογαριασμός της. Η παθούσα πάτησε τον σύνδεσμο με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμό της και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 700 ευρώ.
 • Στις 22-12-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Ξάνθη. Ο παθών δέχθηκε μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα για υποτιθέμενη επιβεβαίωση των στοιχείων του λογαριασμού του, μέσω υπερσυνδέσμου ( link ) που εμπεριείχε το μήνυμα, προκειμένου να μην ανασταλεί ο λογαριασμός. Με τον τρόπο αυτό οι δράστες κατάφεραν να υφαρπάξουν τους κωδικούς διαδικτυακής υπηρεσίας της τράπεζας και να αφαιρέσουν 33.940 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του παθόντα.
 • Στις 13-12-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός στην πόλη της Καβάλας. Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μήνυμα (email) που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο και κατάφεραν να αποσπάσουν τραπεζικά του στοιχεία, αποκτώντας πρόσβαση σε λογαριασμό του και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων, ύψους 2.700 ευρώ.
 • Στις 11-12-2021 εξαπατήθηκε ηλικιωμένη στην Καβάλα. Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα, προφασιζόμενος ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί και ζήτησε από αυτήν να παραδώσει χρήματα για την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Ακολούθως, κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να βάλει σε μια τσάντα, χρηματικά ποσά (17.000 δολάρια και 1.200 ευρώ), τιμαλφή και χρυσαφικά που είχε συγκεντρώσει και να την αποθέσει εξωτερικά της οικίας της, απ’ όπου ο δράστης παρέλαβε την τσάντα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 • Στις 7-12-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός στη Δράμα. Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μήνυμα (sms), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link) και τον ενημέρωνε για ανανέωση πρωτοκόλλου ασφαλείας. Ο παθών μεταφέρθηκε στον παραπάνω σύνδεσμο, όπου πληκτρολόγησε τους προσωπικούς του κωδικούς, χρησιμοποιώντας παράλληλα κωδικούς που του αποστέλλονταν σε ηλεκτρονική εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων, ύψους 1.300 ευρώ.
 • Στις 4-12-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός σε περιοχή της Καβάλας. Συγκεκριμένα, ο δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο παθών, σχετικά με πώληση βενζινοκίνητης παιδικής μηχανής. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης προσποιούμενος τον αγοραστή και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει προσωπικά τραπεζικά δεδομένα του παθόντα και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 15.012 ευρώ.
 • Στις 3-12-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπή στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο δράστης με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για παροχή υπηρεσιών από την ημεδαπή, κατάφερε κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, να αποσπάσει τα τραπεζικά της στοιχεία και στη συνέχεια αποκτώντας πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό να προβεί σε μεταφορά χρηματικού ποσού 6.000 ευρώ.
 • Στις 3-12-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός επιχειρηματίας στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης και με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για παροχή υπηρεσιών, κατάφερε κατά τη διάρκεια της συνδιαλλαγής τους να αποσπάσει τραπεζικά του στοιχεία και να μεταφέρει από τραπεζικούς λογαριασμούς της επιχείρησης και του ιδίου το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
 • Στις 2-12-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων για παροχή υπηρεσιών, κατάφερε να αποσπάσει τα τραπεζικά του στοιχεία και να αφαιρέσει από τον τραπεζικό λογαριασμό που διατηρεί με ημεδαπή παθούσα το χρηματικό ποσό των 10.190 ευρώ.
 • Στις 29/30-11-2021 και στις 8-12-2021 εξαπατήθηκαν μία ημεδαπή και ένας ημεδαπός στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, οι παθόντες έλαβαν μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο τους ενημέρωνε ότι οι τραπεζικές τους κάρτες έχουν τεθεί προσωρινά σε αναστολή, ζητώντας να ακολουθήσουν διαδικασία για την ενεργοποίησή τους, καταφέρνοντας να αποκτήσουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να προβούν σε μεταφορές χρηματικών ποσών, ύψους 3.060 ευρώ.
 • Στις 24-11-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στη Ροδόπη. Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο θέλει να πραγματοποιήσει αγορές από το κατάστημα του. Κατά την επικοινωνία τους τον έπεισε να πραγματοποιήσουν τη συναλλαγή μέσω εφαρμογής από τραπεζικό μηχάνημα (ΑΤΜ) και εκμεταλλευόμενος την άγνοια του ως προς τον τρόπο λειτουργίας αυτής, τον καθοδήγησε για την πραγματοποίηση της συναλλαγής, καταφέρνοντας να τον εξαπατήσει και να αποσπάσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
 • Στις 20-11-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός στις Φέρρες Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, έλαβε μήνυμα (email) που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (url), προκειμένου να ενεργοποιήσει την χρεωστική του κάρτα, η οποία σύμφωνα με το email είχε τεθεί προσωρινά σε αναστολή. Ο παθών πληκτρολόγησε τους κωδικούς του στον εν λόγω σύνδεσμο, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμό του και να προβούν σε μεταφορά χρημάτων, ύψους 880 ευρώ.
 • Στις 17-11-2021 από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών για απάτη και πλαστογραφία. Αναλυτικότερα, ημεδαπός παθόντας εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με πώληση ανυψωτικού μηχανήματος. Κατά την επικοινωνία τους, του ζήτησαν να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό συνολικά χρηματικό ποσό των 1.860 ευρώ με την πρόφαση προκαταβολής και έκδοσης τιμολογίου και ότι θα του επέστρεφαν το παραπάνω ποσό, αποστέλλοντας του ταυτοχρόνως πλαστό παραστατικό εμβάσματος μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής. Ο ημεδαπός παθόντας μαζί με την ημεδαπή παθούσα αφού πείσθηκαν κατέθεσαν τμηματικά το παραπάνω χρηματικό ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς των δραστών, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη συναλλαγή – αγοροπωλησία.
 • Στις 17-11-2021 από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση απάτης και πλαστογραφίας σε βάρος αλλοδαπού. Αναλυτικότερα, ο παθών εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει άγνωστος δράστης, σχετικά με πώληση εκσκαφέα και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης απέστειλε στον παθόντα ηλεκτρονικά φωτογραφίες πλαστών παραστατικών εμβασμάτων συνολικού ύψους 3.000 ευρώ, χρήματα τα οποία στη συνέχεια του ζήτησε να επιστρέψει, πείθοντάς τον να τα καταθέσει τμηματικά σε τραπεζικό λογαριασμό του ημεδαπού δράστη, ενώ προκειμένου να πεισθεί ο παθόντας έτερος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του προσποιούμενος τον λογιστή, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη συναλλαγή – αγοροπωλησία.
 • Στις 14-11-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο παθών σχετικά με πώληση ρολογιού. Κατά την επικοινωνία τους ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει προσωπικά τραπεζικά δεδομένα του παθόντα και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, προέβη σε μεταφορές χρημάτων, ύψους 10.365 ευρώ.
 • Στις 13-11-2021 εξαπατήθηκε ηλικιωμένη ημεδαπή στην Καβάλα. Αναλυτικότερα, άγνωστος δράστης, προσποιούμενος τον ιατρό επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ηλικιωμένη και προφασιζόμενος ότι η κόρη της έχει τραυματισθεί σε τροχαίο ατύχημα, ζήτησε από αυτήν χρήματα για την άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης. Με αυτό τον τρόπο ο δράστης κατάφερε να πείσει την ηλικιωμένη να παραδώσει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ που είχε στο σπίτι σε άγνωστη συνεργό του, η οποία μετέβη εξωτερικά της οικίας της παθούσας, παρέλαβε τα χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
 • Στις 10-11-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, ο παθών ανήρτησε αγγελία πώλησης σε ιστοσελίδα την οποία εντόπισε ο δράστης και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για υποτιθέμενη αγορά. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει από τον παθόντα τραπεζικούς κωδικούς και να αφαιρέσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 10.031 ευρώ.
 • Στις 10-11-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός σε οικισμό της Δράμας. Συγκεκριμένα, ο παθόντας εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση ανυψωτικού μηχανήματος και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει από τραπεζικό λογαριασμό του παθόντα συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.480 ευρώ.
 • Στις 9-11-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη επιχείρησης με το πρόσχημα υποτιθέμενης αγοράς προϊόντος και κατά τη διάρκεια της συνδιαλλαγής τους κατάφερε να αποσπάσει τραπεζικά του στοιχεία και να αφαιρέσει από τον λογαριασμό του το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ.
 • Στις 9-11-2021 εξαπατήθηκε αλλοδαπός στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο δράστης προσποιούμενος τον λογιστή επικοινώνησε τηλεφωνικά με εργαζόμενο καταστήματος, με το πρόσχημα της κατάθεσης χρημάτων ως μέρος της αμοιβής του και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να αφαιρέσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 3.505 ευρώ.
 • Στις 8-11-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Ορεστιάδα. Συγκεκριμένα, η δράστιδα με το πρόσχημα καταβολής χρημάτων στον παθόντα για παροχή υπηρεσιών, κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις να αποσπάσει τραπεζικούς κωδικούς και να μεταφέρει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ.
 • Στις 6-11-2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπής για απάτη κατά ηλικιωμένου, που διαπράχθηκε από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 στη Δράμα. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η ανωτέρω αλλοδαπή εργάζονταν ως οικιακή βοηθός στην οικία του ηλικιωμένου και με διάφορα τεχνάσματα κατάφερε να του αποσπάσει τα τραπεζικά του στοιχεία. Ακολούθως η δράστιδα, μέσα σε έξι μήνες δημιούργησε παικτικούς λογαριασμούς σε διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρίες, χρεώνοντας το λογαριασμό του παθόντα με το χρηματικό ποσό των 3.220 ευρώ.
 • Στις 6-11-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπό στον Έβρο. Συγκεκριμένα, ο δράστης με το πρόσχημα ενοικίασης ακινήτου ιδιοκτησίας του παθόντα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και κατάφερε με διάφορα προσχήματα να αποσπάσει τους τραπεζικούς του κωδικούς και να προβεί σε μεταφορές χρημάτων από τον τραπεζικό του λογαριασμό συνολικού ποσού 9.000 ευρώ.
 • Στις 4-11-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός σε οικισμό της Ξάνθης. Συγκεκριμένα, ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με ιδιοκτήτη καταστήματος με το πρόσχημα υποτιθέμενης αγοράς προϊόντος και κατά τη διάρκεια της συνδιαλλαγής τους, του απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα (email) που προσομοίαζε με τραπεζικό ίδρυμα και αφορούσε την πίστωση των απαιτούμενων χρημάτων για την υποτιθέμενη αγοραπωλησία. Ο παθόντας καταχώρησε προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς στο παραπάνω μήνυμα και στη συνέχεια ο δράστης αφαίρεσε από τον λογαριασμό του τμηματικά το χρηματικό ποσό των 8.990 ευρώ.
 • Την 1-11-2021, εξαπατήθηκε ιδιοκτήτης καταστήματος σε οικισμό του Διδυμοτείχου. Αναλυτικότερα, ο δράστης προσποιούμενος τον πελάτη και με το πρόσχημα αγοράς προϊόντος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα και κατά διάρκεια της συνδιαλλαγής τους, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει τα τραπεζικά του στοιχεία, αφαιρώντας στη συνέχεια από τραπεζικό του λογαριασμό, τμηματικά, το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ.
 • Την 1-11-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο παθών έλαβε μήνυμα (email), που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα, το οποίο εμπεριείχε σύνδεσμο (link), προκειμένου ο παθών επαληθεύσει σύμφωνα με το email, τη νέα ενημέρωση της εφαρμογής της τράπεζας. Ο παθών πληκτρολόγησε στον ανωτέρω σύνδεσμο, τον κωδικό που έλαβε με μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο, με αποτέλεσμα οι δράστες να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε λογαριασμό του και να προβούν σε μεταφορές χρημάτων, ύψους 8.470 ευρώ.
 • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη σε βάρος αλλοδαπού που διαπράχθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 8-10-2021 έως 4-11-2021 σε οικισμό της Δράμας. Συγκεκριμένα, ο παθόντας εντόπισε προϊόν σε διαδικτυακό κατάστημα και κατέθεσε ηλεκτρονικά το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ περίπου για την αγορά του, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία. Μετά τη σχετική καταγγελία και τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του εν λόγω διαδικτυακού καταστήματος ο ημεδαπός δράστης.
 • Στις 31-10-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός στη Θάσο. Συγκεκριμένα, ο παθόντας εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και επικοινώνησε μαζί του. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να πείσει τον παθόντα να μεταφέρει μέσω τραπεζικού λογαριασμού συνολικά το χρηματικό ποσό των 3.286 ευρώ.
 • Στις 27 και 29-10-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, οι δράστες απέστειλαν στον παθόντα παραπλανητικό μήνυμα (sms) που προσομοίαζε σε επίσημη ιστοσελίδα τραπεζικού ιδρύματος και τον ενημέρωνε για «παγωμένο λογαριασμό» ενώ επιπλέον εμπεριείχε σύνδεσμο (link), καταφέρνοντας να αποκτήσουν πρόσβαση στα τραπεζικά του στοιχεία και να αφαιρέσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 39.000 ευρώ.
 • Στις 27-10-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπή στην Ξάνθη. Συγκεκριμένα, ο δράστης, προσποιούμενος τον λογιστή, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την παθούσα και με το πρόσχημα επιστροφής χρημάτων, κατάφερε αρχικά να αποσπάσει τραπεζικά στοιχεία της ίδιας, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις απέσπασε τραπεζικά στοιχεία του συζύγου της, αφαιρώντας συνολικά από τραπεζικούς τους λογαριασμούς το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
 • Στις 27-10-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπή στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, οι δράστες αφού απέστειλαν στην παθούσα μήνυμα (e-mail) που προσομοίαζε σε επίσημη ιστοσελίδα τραπεζικού ιδρύματος, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό 230 ευρώ.
 • Κατά το χρονικό διάστημα 26/28-10-2021 αξαπατήθηκε ημεδαπή στην Ορεστιάδα. Συγκεκριμένα, ο δράστης με τη χρήση ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών στοιχείων συγγενικού προσώπου ημεδαπής – παθούσας και συγκεκριμένα της κόρης της, της απέστειλε μηνύματα μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής κινητού τηλεφώνου και αφού την έπεισε ότι είναι η κόρη της, κατάφερε να αποσπάσει τα τραπεζικά της στοιχεία και να προβεί σε μεταφορές χρημάτων από τον τραπεζικό της λογαριασμό, συνολικού ύψους 1.580 ευρώ.
 • Στις 25-10-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στη Δράμα. Συγκεκριμένα, ο δράστης εντόπισε αγγελία σε ιστοσελίδα σχετικά με ενοικίαση ακινήτου ιδιοκτησίας του παθόντα και προσποιούμενος τον υποψήφιο ενοικιαστή επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους ο δράστης κατάφερε να αποσπάσει τραπεζικά στοιχεία του παθόντα και να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, προβαίνοντας στη συνέχεια σε μεταφορές χρηματικών ποσών, συνολικού ύψους 16.554 ευρώ.
 • Στις 23-10-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπή στην Καβάλα. Συγκεκριμένα, ο δράστης, με το πρόσχημα ενοικίασης κατοικίας ιδιοκτησίας της παθούσας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της και απέστειλε επιπλέον μήνυμα (email) στο κινητό της τηλέφωνο, καταφέρνοντας να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό της λογαριασμό και να προβεί σε μεταφορά του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ.
 • Στις 12-10-2021, εξαπατήθηκε ημεδαπός σε οικισμό της Ροδόπης. Συγκεκριμένα, ο δράστης εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο παθών, σχετικά με πώληση Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και προφάσεις, κατάφερε να αποσπάσει προσωπικά τραπεζικά δεδομένα του παθόντα και αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
 • Στις 30-9-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στη Θάσο. Αναλυτικότερα, ο παθών ανήρτησε αγγελία πώλησης βάρκας σε ιστοσελίδα την οποία εντόπισε ο δράστης και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του για υποτιθέμενη αγορά. Κατά την επικοινωνία τους, ο δράστης κατάφερε με διάφορα τεχνάσματα να αποσπάσει από τον παθόντα τραπεζικά του στοιχεία και να αφαιρέσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ περίπου.
 • Κατά το χρονικό διάστημα από 31-8-2021 έως 7-9-2021 εξαπατήθηκε ημεδαπός στη Δράμα. Συγκεκριμένα, ο παθόντας εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα την οποία είχε αναρτήσει ο δράστης, σχετικά με πώληση δύο παιχνιδομηχανών και κατέθεσε ηλεκτρονικά για την αγορά τους το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η παραπάνω αγοραπωλησία. Από τις έρευνες των αστυνομικών ταυτοποιήθηκε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός που κατατέθηκαν τα χρήματα ανήκει στον ημεδαπό δράστη.

Δείτε εδώ συμβουλές της Αστυνομίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood