Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ: “Να  αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ”

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρη Χαρίτου κατατέθηκε κοινή αναφορά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΜ-Θ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα οξύτατα προβλήματα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου (15)

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Δημήτρη Χαρίτου κατατέθηκε κοινή αναφορά των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΑΜ-Θ προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα οξύτατα προβλήματα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ σε ψήφισμά τους μεταξύ άλλων ζητούν την οικονομική στήριξή τους για την αγορά ζωοτροφών, την απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 1217/264725/27.09.2021 που τους αφορούν, την κατανομή εθνικού αποθέματος, καθώς και τη μειωμένη τιμολόγηση πετρελαίου και ρεύματος για τις εκμεταλλεύσεις τους.

Η κοινοβουλευτική Αναφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

“Θέμα: «Να  αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ».

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτου Δημήτρης, Γκαρά Αναστασία, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν και Ξανθόπουλος Θεόφιλος καταθέτουν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αναφορά το ψήφισμα των Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με το οποίο παραθέτουν τα οξύτατα προβλήματα του κλάδου τους και  εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για τη μη αντιμετώπισή τους από το ΥΠΑΑΤ. Οι  Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ μεταξύ άλλων ζητούν την οικονομική στήριξή τους για την αγορά ζωοτροφών, την απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 1217/264725/27.09.2021 που τους αφορούν, την κατανομή εθνικού αποθέματος, καθώς και τη μειωμένη τιμολόγηση πετρελαίου και ρεύματος για τις εκμεταλλεύσεις τους. Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά. Οι καταθέτοντες βουλευτές: Χαρίτου Δημήτρης (Τάκης), Γκαρά Αναστασία (Νατάσα), Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια), Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ξανθόπουλος Θεόφιλος”.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

“Συγκεντρωθήκαμε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειάς μας, την οποία θέλουμε στο πλευρό μας, σε μία πρώτη συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, για τα προβλήματα της Ελληνικής κτηνοτροφίας. Η ωραιοποιημένη κατάσταση για την κτηνοτροφία, που καλλιεργεί και η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με κάθε επικοινωνιακό μέσο που διαθέτει, έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι κτηνοτρόφοι της πατρίδας μας. Δυστυχώς είναι κοινή διαπίστωση όλων, η απουσία της συμμετοχής των κτηνοτρόφων στις σοβαρές αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ, κάτι που απεικονίζεται στο αποτέλεσμα αυτών των αποφάσεων. Προσπαθώντας να έχουμε μία εποικοδομητική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αναμένουμε την αποδοχή του αιτήματός μας προς τον υπουργό κ. Λιβανό, για συνάντηση μαζί του, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας. Τα προβλήματα όμως δεν μπορούν να περιμένουν τους ρυθμούς λειτουργίας του  ΥΠΑΑΤ. Καταθέτουμε τα προβλήματα, όπως τα ιεραρχήσαμε από την πρώτη μας συγκέντρωση στον Τύρναβο, μέχρι σήμερα: 

  • Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών, λόγω της μεγάλης και παρατεταμένης αύξησης της τιμής τους.
  • Απόσυρση των άρθρων της ΚΥΑ 873/55993/26.5.2015 όπως αυτή τροποποιήθηκε από την 1217/264725/27.09.2021, στα σημεία που αφορούν τους κτηνοτρόφους και  επαναξιολόγησή τους. Διατήρηση μόνο των άρθρων που αφορούν τους επιτήδειους κερδοσκόπους των ενισχύσεων.
  • Κατανομή Εθνικού αποθέματος.
  • Θέσπιση αγροτικού πετρελαίου για ολόκληρο τον πρωτογενή τομέα.
  • Μόνιμη μειωμένη τιμολόγηση του ρεύματος των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής.
  • Εκπροσώπηση των κτηνοτρόφων σε όλους τους εποπτευόμενους φορείς και επιτροπές του ΥΠΑΑΤ και στη διαδικασία διαβούλευσης για την ΚΑΠ 2021-2027.

Τα προβλήματα της κτηνοτροφίας είναι πολλά και σύνθετα. Η λύση όμως σε όλα έχει μία κοινή συνισταμένη και αυτή ονομάζεται “πολιτική βούληση”. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αφουγκραστεί τους κτηνοτρόφους κι επί τέλους να πάρει τις σωστές αποφάσεις, για το καλό της Ελληνικής κτηνοτροφίας. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood