Ο Δήμος Ξάνθης προωθεί τον περιπατητικό τουρισμό

Μ. Τσέπελης: "Ο τουρισμός των Μονοπατιών θα μπορούσε να είναι πηγή εξωστρέφειας, απασχόλησης και βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες. Η συγκεκριμένη μορφή εναλλακτικού τουρισμού μπορεί να προσελκύσει σε μια περιοχή έως και 30.000 επισκέπτες ετησίως".
8 (14)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 4ης Συνάντησης Μονοπατιών που ανέλαβε να διοργανώσει ο Δήμος Ξάνθης ως διαχειριστής του μεγάλου πιστοποιημένου ευρωπαϊκού μονοπατιού “Nestos Rodopi Trail”.

Οι κεντρικές εκδηλώσεις στο Συνεδριακό Κέντρο Κομνηνών και στον χώρο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δασικό Χωριό Ερύμανθου, «αποκάλυψαν» ένα πλούσιο φυσικό απόθεμα όχι μόνον στην Ξάνθη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, που περιμένει να αξιοποιηθεί με συλλογική και συντονισμένη δράση.

Ο Δήμος Ξάνθης προωθεί τον περιπατητικό τουρισμόΠαράλληλα, εκπρόσωποι από περιοχές όπως το Πήλιο, η Σαλαμίνα, τα Κύθηρα, η Χαλκιδική, η Καστοριά, η Αμοργός, η Καλαμάτα, η Αχαΐα, η Πελοπόννησος, η Άνδρος και η Ήπειρος – που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο Μονοπατιών στη χώρα – καθώς και από τοπικούς συλλόγους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πεζοπορικές διαδρομές σε τμήματα του “Nestos Rodopi Trail”.

Ο Δήμος Ξάνθης προωθεί τον περιπατητικό τουρισμόΟ Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης επεσήμανε την “ανάγκη μιας οργανωμένης και συστηματικής συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Ξάνθης με την Περιφέρεια ΑΜ-Θ για την ουσιαστική αξιοποίηση της εναλλακτικής αυτής μορφής τουρισμού, του περιπατητικού τουρισμού”. Όπως τόνισε, “Ελλάδα δεν είναι μόνο ο συμβατικός τουρισμός, υπάρχει και αυτό το τουριστικό κομμάτι που μπορούμε να προβάλουμε και να είμαστε όχι μόνο ανταγωνιστικοί, αλλά και περισσότερο ελκυστικοί από άλλα σημεία στον κόσμο”.

Ο Δήμος Ξάνθης προωθεί τον περιπατητικό τουρισμόΥπογράμμισε ακόμη ότι “ο τουρισμός των Μονοπατιών θα μπορούσε να είναι πηγή εξωστρέφειας, απασχόλησης και βιώσιμης ανάπτυξης για τις τοπικές κοινωνίες. Η συγκεκριμένη μορφή εναλλακτικού τουρισμού μπορεί να προσελκύσει σε μια περιοχή έως και 30.000 επισκέπτες ετησίως που ασχολούνται συστηματικά με τον περιπατητικό τουρισμό. Στόχος του Δήμου Ξάνθης είναι αυτή η προσπάθεια να επεκταθεί και να αφορά τον κάθε πολίτη, από 5 έως 105 ετών”. 

Ο Δήμος Ξάνθης προωθεί τον περιπατητικό τουρισμόΠαράλληλα επισημαίνοντας ότι “οι Δήμοι χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά προγράμματα για την ανάδειξη υποδομών όχι όμως και για τη συντήρησή τους, που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη χάραξη ενός σχεδιασμού αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού”, συμπλήρωσε για την 4η Συνάντηση Μονοπατιών: “Τέτοιες δράσεις θα πρέπει να εντάσσονται στα Τεχνικά Προγράμματα των Δήμων αλλά και των Περιφερειών της χώρας”.

Ο Δήμος Ξάνθης προωθεί τον περιπατητικό τουρισμόΕξάλλου, ανάφερε επίσης: Η συνεργασία μας με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με τη δημιουργία σχετικού υλικού, θα δώσει τη δυνατότητα στην εκπαίδευση να ενημερώνει κατ’ αρχήν σε θεωρητικό επίπεδο για τη φύση και τα οφέλη της επαφής του ανθρώπου με αυτή, και στη συνέχεια, σχολεία και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης να προγραμματίζουν εκπαιδευτικές εκδρομές στην περιοχή μας, στην περιοχή της Σταυρούπολης, ώστε να επιτυγχάνεται και μια πρακτική, αποτελεσματική, βιωματική προσέγγιση”.

Ο Δήμος Ξάνθης προωθεί τον περιπατητικό τουρισμόΟ κ. Τσέπελης έθεσε τον Δήμο Ξάνθης στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Δήμου στην Ελλάδα για συνεργασία, με στόχο “τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα ανάδειξης και προβολής για την Πεζοπορία και τα Μονοπάτια στην Ελλάδα”, εστιάζοντας στην “αναγκαιότητα ένταξης των Μονοπατιών στον Χάρτη των Ποταμιών και των Γεφυρών των Δήμων της χώρας, ώστε να υπάρξει μια ενιαία, συντονισμένη και ουσιαστική προβολή του Περιπατητικού Τουρισμού, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό”.

Ο Δήμος Ξάνθης προωθεί τον περιπατητικό τουρισμό

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood