Κλείνουν τα χειρουργεία του νοσοκομείου Κομοτηνής ελλείψει αναισθησιολόγων;

Είναι δυνατόν να σταματήσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία που κάποιοι συμπολίτες περιμένουν καρτερικά ακόμη και από το...2019;!
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ-ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (1)

Όλη αυτήν την περίοδο της πανδημίας έχει καταστεί ευρέως σαφές οτι οι ιατροί αναισθησιολόγοι είναι απαραίτητοι και πολύτιμοι για τη λειτουργία του νοσοκομείου Κομοτηνής. Η αλήθεια είναι οτι το έργο τους πέρα από το χειρουργείο εκτείνεται και στη θεραπεία του πόνου και στην αντιμετώπιση όλων των επειγόντων και βαρέων περιστατικών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως είναι και οι σοβαρά νοσούντες ασθενείς από Covid. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι λιγοστοί αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου Κομοτηνής συνέβαλαν ουσιαστικά στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων χειρουργείων παραμερίζοντας την όποια σωματική και ψυχική κόπωση από τον υπερβολικό φόρτο εργασίας και τον μεγάλο αριθμό εφημεριών.

Σε αυτό το νοσοκομείο, λοιπόν, το υποστελεχωμένο και πολύπαθο από την έλλειψη προσωπικού, ακόμη ένα τμήμα οδεύει προς την αποδυνάμωση με κίνδυνο ακόμη και την πλήρη διάλυσή του.

Για το αναισθησιολογικό τμήμα ο λόγος, το οποίο διαθέτει μόλις τρεις γιατρούς αναισθησιολόγους, και λειτουργεί επαρκώς με την απόσπαση ενός ακόμη από το τμήμα επειγόντων.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αναισθησιολόγοι του νοσοκομείο Κομοτηνής καλούνται να μετακινηθούν για εφημερίες και πρωινή εργασία και σε άλλα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής, όπως της Ξάνθης και των Σερρών, γεγονός που προδήλως θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση του αναισθησιολογικού τμήματος και φυσικά συνεπακόλουθα θα διαταράξει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου.

Διότι, πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο χωρίς αναισθησιολόγους; Είναι δυνατόν να σταματήσουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία που κάποιοι συμπολίτες περιμένουν καρτερικά ακόμη και από το…2019;!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood