Στο πλευρό των επαγγελματιών της εστίασης βρέθηκε μια ακόμη φορά ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου, συμμετέχοντας στη σημερινή κινητοποίηση των Σωματείων Ζυθεστιατόρων και Καφεποτοπωλών στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του πανελλαδικού κλεισίματος των καταστημάτων.

“Εκφράζω την υποστήριξή μου στην κινητοποίηση των ανθρώπων της εστίασης η οποία πρέπει να εκληφθεί ως κραυγή αγωνίας για επιβίωση, τόνισε, και πρόσθεσε με έμφαση: “Η  κυβέρνηση αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την αδυναμία της να ανακόψει το κύμα της πανδημίας και να προχωρήσουν ταχύτερα οι εμβολιασμοί, μεταθέτει τις ευθύνες και δείχνει ως υπαίτιους για τη μετάδοση του ιού τους ανθρώπους της εστίασης, όταν οι ίδιοι προσπαθούν να προστατεύσουν τις οικογένειές τους και τους εργαζομένους τους. και πασχίζουν για την επιβίωση. Σε κάθε έξαρση της πανδημίας η κυβέρνηση φορτώνει με νέα μέτρα, με πρόσθετα βάρη, τον κόσμο της εστίασης, χωρίς όμως να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα στήριξής του, κι όταν οι επαγγελματίες εκφράζουν τη δυσφορία και την αγανάκτησή τους, τότε δεν διστάζουν να τους κατηγορήσουν ως αχάριστους, όπως έκανε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Είμαστε λοιπόν εδώ γιατί θεωρούμε ότι ο κλάδος αυτός έχει σημαντικό ρόλο συνολικά στην οικονομία της χώρας, και αυτή τη στιγμή χρειάζεται να ληφθούν γενναία μέτρα οικονομικής στήριξης για να μπορέσει να επιβιώσει“.

[VID] Σύμμαχος των επαγγελματιών εστίασης ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Σύμμαχος των επαγγελματιών εστίασης ο Δημήτρης Χαρίτου [VID] Σύμμαχος των επαγγελματιών εστίασης ο Δημήτρης Χαρίτου