Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό κατέθεσε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, με θέμα “Υπόμνημα Συντονιστικής Ομάδας Εργασίας Κτηνοτρόφων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους”.

Πρόκειται για τις διεκδικήσεις των κτηνοτρόφων που σήμερα κινητοποιούνται σε όλη την χώρα προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματά τους που ταλανίζουν τον κλάδο τους.

Ο βουλευτής Ροδόπης με την αναφορά του ζητά από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης να αποδεχθεί σε πρώτη φάση το αίτημά τους για συνάντηση μαζί τους και να σκύψει με ευαισθησία πάνω στα βασικά τους αιτήματα.

Μεταξύ αυτών:

Το κείμενο της Αναφοράς του Ιλχάν Αχμέτ:

“Οι κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στην Συντονιστική Ομάδα Εργασίας (ΣΟΕΚ) πραγματοποιούν κινητοποιήσεις στις έδρες των δεκατριών Περιφερειών της χώρας προκειμένου να διατρανώσουν τα αιτήματά τους που οδηγούν σήμερα σε μεγάλα αδιέξοδα τον κλάδο τους.

Μεταξύ αυτών:

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι, προσπαθώντας να έχουν μία εποικοδομητική συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αναμένουν την αποδοχή του αιτήματός τους από εσάς για συνάντηση μαζί τους, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν του κλάδο τους.

Με την παρούσα αναφορά μου, σας ζητώ να μεριμνήσετε για την ικανοποίησή των αιτημάτων ενός τόσο κρίσιμου κλάδου για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και την εθνική οικονομία ευρύτερα.

Ο αναφέρων βουλευτής, Ιλχάν Αχμέτ”.