Δ.ΙΕΚ Κομοτηνής: Σπουδαστές/τριες διαμαρτύρονται για την κατάσταση των εγκαταστάσεών τους

Του τμήματος ποδολογίας.
Screenshot_358

Για τις συνθήκες εκπαίδευσής τους αναφορικά με τις εγκαταστάσεις στις οποίες κάνουν τα μαθήματά τους, διαμαρτύρονται οι σπουδάστριες/τες του Τμήματος Ποδολογίας του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής.

Απαριθμώντας τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, καλούν τους υπεύθυνους “να δώσουν τις λύσεις άμεσα στα προβλήματα που είναι μεγάλα, και να συνεχίσουμε την χρονιά μας σε ανθρώπινες συνθήκες όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονη ειδικότητα σε μία εκπαιδευτική κοινότητα που θέλει να αποτελεί πρότυπο”.

Το κείμενο της διαμαρτυρίας τους:

“Αποτελούμε ένα τμήμα υποδειγματικό στο Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής, με εκπαιδευτές καταπληκτικούς και μαθητές/ριες (όχι μόνο από την Κομοτηνή), αφοσιωμένους/ες στην τέχνη που επιλέξαμε, αλλά δυστυχώς οι κτιριακές εγκαταστάσεις που μας έχουν τοποθετήσει δυσκολεύουν στον μέγιστο βαθμό κάθε μέρα τη μάθηση και εκπαίδευσή μας.

Όταν βρέχει πρέπει να έχουμε λεκάνες διότι στάζει από παντού. Το πετρέλαιο ποτέ δεν φτάνει εκεί, με αποτέλεσμα να μη δουλεύουν τα καλοριφέρ. Το κλιματιστικό χάλασε, αφαιρέθηκε, και ποτέ δεν επανεγκαταστάθηκε, παρά τις παρακλήσεις της Διευθύντριας του Εργαστηριακού Κέντρου Κομοτηνής αλλά και της Διευθύντριας του Δημόσιου ΙΕΚ Κομοτηνής. Με δύο ηλεκτρικές σόμπες παλιάς τεχνολογίας (εκ των οποίων λειτουργεί μόνο η μία), προσπαθούμε να ζεσταθούμε 15 σπουδάστριες. Η υγρασία τρυπάει κόκκαλα, όλες με μπουφάν ή ακόμα και κουβέρτες… Είμαστε υποχρεωμένες να δουλεύουμε οι μισές με τα χέρια και οι υπόλοιπες να κάνουν τα μοντέλα με τα πόδια μέσα στο νερό… Όπως και να έχει, φεύγουμε με μελανιασμένα άκρα και ο χειμώνας είναι ακόμη στην αρχή! Όλοι καταλαβαίνετε τι γίνεται, ή καλύτερα τι δεν γίνεται. Μέσα σε όλο αυτό το πνεύμα, μαθαίνουμε ότι η καθαρίστρια του σχολείου δεν προλαβαίνει να φτάσει να καθαρίσει ή έστω να πάρει τη γεμάτη με τα σκουπίδια σακούλα… Σε ένα τμήμα με ιδιαίτερο υγειονομικό χαρακτήρα…

Πριν από λίγες μέρες μας ανακοινώθηκε ότι αυτή η συγκεκριμένη αίθουσα θα αποτελεί την μόνιμη βάση μας όλο το έτος που μας απέμεινε με όλο το χειμώνα μπροστά μας… Μας υποχρεώνουν να κάνουμε δύο ράπιντ τεστ την εβδομάδα ώστε όλοι να είναι προστατευμένοι από τον ιό με αντίτιμο από την τσέπη μας, αλλά οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι το έχουν βάλει στόχο να είμαστε συνεχώς άρρωστες… Η πνευμονία μας γυροφέρνει συνεχώς.

Εμείς τα αποπαίδια του Δημοσίου ΙΕΚ Κομοτηνής απευθυνόμαστε σε όλους τους υπεύθυνους (Δήμου Κομοτηνής) να δώσουν τις λύσεις άμεσα στα προβλήματα που είναι μεγάλα, και να συνεχίσουμε την χρονιά μας σε ανθρώπινες συνθήκες όπως αρμόζει σε κάθε σύγχρονη ειδικότητα σε μία εκπαιδευτική κοινότητα που θέλει να αποτελεί πρότυπο”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood