“Επίταξη ιδιωτικών κλινικών που παραμένουν covid free βγάζοντας υπερκέρδη”, και “μεγαλύτερη υγειονομική συνεισφορά των ενόπλων δυνάμεων”, αντί για “την επιστράτευση μερικών δεκάδων υγειονομικών”, προτείνει στην Κυβέρνηση η Αξιωματική Αντιπολίτευση, “για να μην καταρρεύσει πλήρως το ΕΣΥ, και για να αποφύγουμε χιλιάδες απώλειες και ακόμα ένα καταστροφικό lockdown”, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, εν όψει της αρνητικής πρωτιάς της χώρας μας σε θανάτους από Covid ανά εκατομμύριο κατοίκων, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

ΣΥΡΙΖΑ: "Επιστρατεύστε ιδιωτικές κλινικές που παραμένουν covid free βγάζοντας υπερκέρδη"Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Το ECDC κατατάσσει την Ελλάδα στην υψηλότερη βαθμίδα ανησυχίας για την πανδημία, είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στη Δυτική Ευρώπη, το ΕΣΥ καταρρέει χωρίς προσλήψεις με εξουθενωμένους υγειονομικούς και διαλογή ασθενών για εισαγωγή σε ΜΕΘ, ενώ δεκάδες ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και καταλήγουν σε πρόχειρες και υποστελεχωμένες ΜΕΘ με έκρηξη θνητότητας που διερευνά η Δικαιοσύνη.

Σε αυτές τις συνθήκες ο κ. Μητσοτάκης δια του εκπροσώπου του, αντί να ανακοινώσει την επίταξη ιδιωτικών κλινικών που παραμένουν covid free βγάζοντας υπερκέρδη, και τη μεγαλύτερη υγειονομική συνεισφορά των ενόπλων δυνάμεων, αρκείται να κάνει σημαία την επιστράτευση μερικών δεκάδων υγειονομικών.

Για να αποφύγουμε χιλιάδες απώλειες, και ακόμα ένα καταστροφικό lockdown δεν αρκεί να το ξορκίζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά να μην καταρρεύσει πλήρως το ΕΣΥ. Και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να το οδηγήσει εκεί”.

ΣΥΡΙΖΑ: "Επιστρατεύστε ιδιωτικές κλινικές που παραμένουν covid free βγάζοντας υπερκέρδη"