Κομοτηνή: Διανομείς θα πραγματοποιήσουν μοτοπορεία

Σκοπός της δράσης, είναι η διαμαρτυρία "για τους καθημερινούς κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο  κλάδος  των διανομέων κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας".
dianomeas

Κάλεσμα σε μοτοπορεία απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου των διανομέων η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, μέρα κατά την οποία οι επιχειρηματίες της εστίασης θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο και θα κρατήσουν κλειστά τα μαγαζιά τους σε όλη την Ελλάδα.

Σκοπός της δράσης, είναι η διαμαρτυρία “για τους καθημερινούς κινδύνους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο  κλάδος  των διανομέων κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας”.

Το κάλεσμα:

“Συνάδελφε. Το Δ.Σ. της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής καλεί όλους τους διανομείς της πόλης να έρθουν σε επαφή μαζί του, να κάνουν το βήμα να οργανωθούν σε αυτό. Οι δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε στον χώρο δουλειάς είναι γνωστές σε όλους μας! Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας,
εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας καλούμαστε να τα βάλουμε από την τσέπη μας, καθώς η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχει φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της «ατομικής ευθύνης». Όπως φάνηκε και από τις τελευταίες νίκες των εργαζομένων της E-FOOD και της COSCO, η μόνη λύση βρίσκεται στον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα, γιατί μόνο τότε τα αφεντικά καταλαβαίνουν την δύναμή μας!

Η ΕΝΙΔΥΚ τα τελευταία χρόνια μπήκε μπροστά σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων της πόλης, όπως το να δίνονται ολόκληρα τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, επιδόματα, κ.λπ., ανέδειξε σε περιόδους κακοκαιρίας την επικινδυνότητα του να συνεχίζεται η διανομή, που ήταν και συνεχίζει να είναι η αιτία για πολλά εργατικά ατυχήματα συναδέλφων. Ακόμα, από την αρχή της πανδημίας, βγήκε μπροστά για να παρέχονται όλα τα ατομικά μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) από τους εργοδότες και το κράτος. Προχωρήσαμε σε συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, δείχνοντας την αλληλεγγύη μας, στους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους εργαζόμενους και τον λαό στις πληγείσες περιοχές.

Τραβάμε γκάζι για τις δικές μας ανάγκες!

Απευθυνόμαστε σε κάθε διανομέα και του λέμε να δώσει δύναμη στην δύναμη του σωματείου μας, να οργανωθεί και να δράσει σε αυτό για όλα αυτά που καθημερινά τον απασχολούν. Κανένας μόνος του!

Διεκδικούμε:
⦁ Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
⦁ Ατομικά μέσα προστασίας για όλους τους διανομείς (κράνος, γάντια, γιλέκα, μπουφάν,) με ευθύνη της εργοδοσίας, ή παραχώρηση επιδόματος για την αγορά τους.
⦁ Σταθερή εργασία 5ήμερο-7ωρο-35ωρο. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
⦁ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αυξήσεις των μισθών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
⦁ Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Κατάργηση της χρονομέτρησης.
⦁ Πλήρης ασφάλιση με όλα τα νόμιμα δικαιώματα σε άδειες–αναρρωτικές–δώρα–επιδόματα + προσαυξήσεις.
⦁ Να πληρώνονται όλες οι υπερωρίες ως υπερωρίες και όχι με το απαράδεκτο καθεστώς του ωρομίσθιου.
⦁ Να καταργηθεί ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων. Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί.

Καλούμε σε Μοτοπορεία την Τρίτη 16 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στο Σπαθί”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood