Μετά το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Η Αλφαβητοχώρα-Το Ομικρομικρούλη», η Ανδρονίκη Παντελίδου παρουσιάζει το δεύτερο παραμύθι της που έχει τον τίτλο «Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα», από τις Εκδόσεις 24γράμματα, με εικονογράφηση της Κατερίνας Χονδρομπίλα.

Το παραμύθι έρχεται να παρουσιάσει με τρόπο ρεαλιστικό αλλά και ανεπιτήδευτο τη ζοφερή πραγματικότητα της πανδημίας. Η σημερινή πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους τους ανθρώπους με τις πολλαπλές και αντικρουόμενες θεωρίες, φόβους και ανασφάλειες, έρχεται να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια των μικρών αναγνωστών, φυσικά και απλά, με πρωταγωνιστές πάντα τα γράμματα της Αλφαβητοχώρας.

«Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα»: Το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Κομοτηναίας εκπαιδευτικού Ανδρονίκης Παντελίδου

Ποιος είναι αυτός ο επικίνδυνος ιός που δεν με αφήνει να πάω στο σχολείο μου; Ο μικρούλης Έψιλον προσπαθούσε να καταλάβει ποιος είναι αυτός ο κορονοϊός που τον έκλεισε στο σπίτι και δεν μπορεί να παίξει με τους συμμαθητές του. Τι θα κάνουν οι κάτοικοι της Αλφαβητούπολης; Πώς θα προστατευτούν απέναντι στον κορονοϊό; Πώς θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία και στις δουλειές τους;

Πώς αλλάζει η καθημερινότητα στη χώρα τους και πώς προσαρμόζονται; Πώς αντιμετωπίζουν οι ήρωες τον «ξαφνικό» αόρατο εχθρό και τι σημαίνει σχολείο «εξ αποστάσεως»; Τα ερωτήματα αυτά μπορούν να απαντηθούν μέσα από τις σελίδες αυτού του επίκαιρου παραμυθιού, ενώ ταυτόχρονα στα παιδιά περνάει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αφού υπάρχει η ελπίδα της εξόδου από την κρίση.

Ας μην ξεχνάμε, ότι αλλιώς αντιμετωπίζουν οι ενήλικες και αλλιώς τα παιδιά, καταστάσεις κινδύνου.

Η ψυχολογική στήριξη των παιδιών είναι πρωταρχικής σημασίας και θα πρέπει να έρχεται σε πολλαπλά επίπεδα. Η ανάγνωση παραμυθιών είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να γίνει αυτό εφικτό.

«Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα»: Το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Κομοτηναίας εκπαιδευτικού Ανδρονίκης ΠαντελίδουΗ Ανδρονίκη Παντελίδου γεννήθηκε και ζει στην Κομοτηνή, είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών. Είναι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πολλά έτη προϋπηρεσίας στην τάξη, στο 6ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής. Θεωρεί το επάγγελμά της συναρπαστικό και δημιουργικό, αφού έχει την ευκαιρία να έρχεται καθημερινά σε επαφή με παιδιά και να συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική και γνωστική ανάπτυξή τους. Είναι ζωγράφος και ιδρυτικό μέλος του καλλιτεχνικού συλλόγου «Αθηνίων» στην πόλη της Κομοτηνής.

«Η Αλφαβητοχώρα σε καραντίνα»: Το δεύτερο παιδικό βιβλίο της Κομοτηναίας εκπαιδευτικού Ανδρονίκης Παντελίδου